≫ 

Nastavljena potraga za ženama nestalim u požaru u Obrenovcu: Spasioci tek juče uspeli da uđu u objekat

I dalje je neizvesno kada će potraga biti okončana i koliko će još vremena biti potrebno da se pronađu

  • 1

Sedam dana je prošlo od stravičnog požara u kineskoj robnoj kući u Obrenovcu, a agonija oko pronalaženja dveju nestalih žena i dalje traje. Kako je objekat od 600 kvadrata u potpunosti izgoreo, a konstrukcije i krov su oštećeni u velikoj meri, tek juče su se stekli uslovi da spasilačke ekipe uđu u objekat i započnu potragu za telima, prenosi "Blic".

- Postoji mogućnost da se krov uruši, pa se pretraga započinje tek kada se bagerom sklone delovi objekta i raščisti teren - kaže izvor.

Dva bagera od jutros su opet na terenu i nastavljeno je skidanje konstrukcije, koja je do sada sklonjena otprilike do pola, a teren se i dalje sukcesivno raščišćava.

- Nakon što bageri raščiste deo, vatrogasci koji tragaju za ulaze u te raščićene delove - navodi izvor.

Međutim, prema njegovim rečima, i dalje je neizvesno kada će potraga biti okončana i koliko će još vremena biti potrebno da se pronađu.

Podsetimo, požar se dogodio u četvrtak oko pola 11. U objektu su ostale dve žene, radnica zaposlena u kineskom tržnom centru Valentina L. i Svetlana P. koja je neposredno pre požara ušla da nešto kupi.

Još nije poznato ni šta je uzrok požara, zvaničnih saopštenja o tome još nema, a kako se do sada nagađalo, ili je zbog pirotehnike ili svetlećih ukrasa.

Video: Ovakav požar se u Obrenovcu ne pamti: Vatrogasci čiste ruševinu a dim se i dalje diže

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 🇨🇭❓🔥

    8. decembar 2021 | 15:11

    Zar se pirotehnika u objektu prodavala,ovde to nije moguće ni pod kojim uslovima nego pored u kontejneru.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA