≫ 

Počelo suđenje za ubistvo Siniše Milića na autokomandi: Boske raznesen u eksploziji automobila

Na suđenju je danas svedočio Dulovićev otac Radoslav, navodeći da o ubistvu Milića ne zna ništa

  • 0
Eksplozija automobila, Siniša Milić, Autokomanda

Foto: Telegraf

U Višem sudu u Beogradu danas je počelo suđenje Beograđaninu Darku Duloviću (31), povodom optužbi za pomaganje u brutalnoj likvidaciji Siniše Milića Bosketa na autokomandi pre tri godine.

Duloviću se sudi u odsustvu jer on služi kaznu za drugo krivično delo u crnogorskom zatvoru, a suđenju je prisustvovao njegov advokat Nikola Ristović, prenosi Tanjug.

Optužen je za pomaganje u ubistvu jer je NN licu dao auto "reno laguna" da koristi prilikom izvršenja krivičnog dela - da postavi eksplozivnu napravi pod Milićev auto, kupi mobilni telefon na Buvljoj pijaci, aktivira eksploziv.

Auto je potom vraćen Duloviću, a on ga je prodao sledećeg meseca.

Na suđenju je danas svedočio Dulovićev otac Radoslav, navodeći da o ubistvu Milića ne zna ništa.

Auto je kupio on u decembru 2017. godine i posle par meseci vožnje rešio je da ga proda. Sredinom juna dva momka sa kačketima su došla da pogledaju auto i provozaju ga, naveo je Dulovićev otac, napominjući da ne bi mogao da se sa sigurnošću seti kako su izgledali.

Jedan je ostavio ličnu kartu Srbije, ali on nije pogledao ime. Uzeli su auto oko 13-14 sati, a vratili ga oko 16-17, navodeći da neće da ga kupe jer su nezadovoljni.

Nakon toga, konobari lokala u Skadarliji gde obično sedi, rekli su mu da ga traže neki ljidi.., a razgovarao je i sa pokojnim inspektorom Dejanom Jovićem.

Svedok je ispričao da mu je inspektor rekao da "nešto pakuju Darku, a i njemu", ali da on nije pitao šta mu pakuju.

Danas je na suđenju nevenčana supruga ubijenog Milića, oštećena, Jelena Stanojević izjavila da se ne pridružuje krivičnom gonjenju Dulovića, ali da ističe imovinskopravni zahtev za odštetu, čiju će visinu naknadno opredeliti. Ona je navela da ostaje pri iskazu iz istrage i danas ga nije ponavljala.

Ispitani su i svedoci Aleksandar Đorđević, vlasnik radnje na Buvljaku za mobilne telefone u kojoj je kupljen sporni Samsung S5, kako i Filip Ristić, sin muškarca koji je u julu kupio od Dulovića Reno lagunu, ali oni nisu imali neposredna saznanja o ovom ubistvu .

Suđenje će biti nastavljeno 8. februara.

Dulović u Crnoj Gori služi zatvorsku kaznu od dve i po godine zatvora zbog trgovine drogom.

Automobil koji je vozio Milić eksplodirao je 19. juna 2018. godine u 13 sati, na semaforu na prometnoj raskrsnici Ustaničke ulice i Južnog bulevara.

Dulović je optužen za krivično delo pomaganje u teškom ubistvu.

Nedugo nakon ubistva Milića, Dulović je uhapšen po poternici Crne Gore, gde, prema pisanju medija, služi zatvorsku kaznu od dve i po godine zatvora zbog trgovine drogom.

Tokom istrage za ubistvo Milić je ispitan u crnogorskom zatvoru u Spužu, gde se branio ćutanjem.

Milić je bivši pripadnik Specijalnih antiterorističkih jedinica (SAJ) koji se nakon toga bavio obezbeđivanjem ličnosti.

Čuvao je Filipa Koraća, bliskog saradnika Luke Bojovića.

Bojović je uhapšen u Španiji 2012. i osuđen na 18 godina zatvora zbog držanja arsenala oružja.

Video: Raznet pripadnik klana Luke Bojovića na Autokomandi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA