≫ 

Ponovo odloženo suđenje optuženima za "Havanu": Izostao optuženi, slučaj "dobija interesantan tok"

Do odlaganja današnjeg suđenja je došlo zbog izostanka optuženog Dalibora Ðorića, njegovog punomoćnika i javnog tužioca

  • 0
Zakon, suđenje, čekić, ilustracija

Foto: Pixabay

U Višem sudu u Beogradu danas je za 7. februar odloženo suđenje u slučaju poznatom kao "Havana", dvojici optuženih za iznudu Vojislavu Kostiću (39) i Daliboru Ðoriću (38) zbog sumnje da su silom i pretnjama pokušali da iznude novac od dva muškarca.

Do odlaganja današnjeg suđenja je došlo zbog izostanka optuženog Dalibora Ðorića, njegovog punomoćnika i javnog tužioca, prenosi Tanjug.

Odlažući sudija je primetila da ovo suđenje dobija "interesantan tok".

U ovom slučaju prvooptužen je bio vlasnik kazina "Havane" Vladimir Popović zvani Pop (43) koji je ubijen je 1. decembra 2018. godine u Beogradu, dvadesetak dana pred izricanje presude, koja je sada ukinuta.

Ðoriću i Kostiću suđenje se ponavlja po odluci Apelacionog suda koji je u februaru ukinuo presudu kojom su obojica bili osuđeni na po tri godine zatvora.

Ðorić i Kostić su optuženi da su 29. decembra 2016. godine, u prostorijama kazina "Havana" u sklopu hotela "Slavija", pretukli oštećene Z.T. i M.R. terajući ih da priznaju dug Ðoriću od 110.000 evra, pri čemu je M.R. zadobio tešku telesnu povredu.

Međutim, Z.T. je u maju promenio svoj iskaz navodeći da nije pretučen, kao i da im jeste dugovao pomenuti iznos novca.

Ðorić i Kostić se od 8. jula 2018. godine brane sa slobode.

Policija je nakon hapšenja osumnjičenih, saopštila da je prilikom hapšenja kod njih pronašla mobilne telefone, za koje sumnja da su korišćeni za dogovaranje oko izvršenja krivičnih dela.

Kod Ðorića je pronađeno više od 250.000 evra i oko 2,2 miliona dinara za koje policija sumnja da su pribavljeni iznudama.

Mediji pišu da je Popović bio blizak "škaljarskom kriminalnom klanu" iz Crne Gore i svrstavali su ga u bliske saradnike Luke Bojovića, koji u Španiji izdržava zatvorsku kaznu od 18 godina.

Video: Hapšenje u Beogradu zbog iznude

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA