≫ 

Osam godina optuženom za saobraćajku između Ruskog Krstura i Kule: Poginule tri devojke, dve teže povređene

U kaznu će mu biti uračunato i vreme provedeno u pritvoru, počev od 5. jula 2020. godine do 8. decembra ove godine

  • 0
Udes, saobraćajna nesreća, ilustracija Saobraćajna nesreća/ Foto: Pixabay

M. S. (24) iz Ruskog Krstura, koji se tereti za izazivanje saobraćajne nesreće na putu Ruski Krstur - Kula, u kojoj su poginule tri, a teško povređene dve mlade osobe, nepravosnažnom presudom Višeg suda u Somboru oglašen je krivim i osuđen na kaznu zatvora u trajanju od osam godina.

U kaznu će mu biti uračunato i vreme provedeno u pritvoru, počev od 5. jula 2020. godine do 8. decembra ove godine, i vreme trajanja mere zabrane napuštanja stana, od 8. decembra pa nadalje dok mera bude trajala, zbog krivičnog dela teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja, prenosi “Dnevnik”.

- Okrivljenom M. S. je izrečena i mera bezbednosti zabrane upravljanja motornim vozilom “B” kategorije u trajanju od pet godina, računajući od pravosnažnosti presude, s tim da se vreme provedeno na izdržavanju kazne zatvora ne uračunava u trajanje mere. Istom presudom, oštećeni S. M. i zakonski naslednici pokojne M. F. su sa imovinskopravnim zahtevima upućeni na parnicu, dok je optuženi M. S. obavezan na plaćanje troškova krivičnog postupka, u iznosu koji će biti odmeren u pisanom otpravku presude - pojašnjava portparol somborskog Višeg suda Manela Operta Podunavac.

M.S. se tereti da je vozeći reno megan, u noći između subote i nedelje, 5. jula prošle godine, izazvao stravičnu saobraćajnu nesreću na putu Ruski Krstur–Kula, u kojoj su poginule tri mlade devojke, a dvoje tinejdžera zadobilo teške povrede.

Nesreća, koja je opštinu Kula zavila u crno, dogodila se oko pola četiri ujutru, kada je reno megan, u kojem je bilo šestoro mladih, sleteo s puta. U trenutku nereće, niko od putnika nije imao vezan sigurnosni pojas, a M.S., koji je vozio automobil je, kako se sumnja, pod dejstvom alkohola i usled neprilagođene brzine, izgubio kontrolu nad vozilom i sleteo s puta u odvodni kanal.

Na licu mesta poginule su T. G. (15) i B. Đ. (23), dok je M. F. (17) izvučena iz automobila živa, ali je preminula u bolnici.

U nesreći su teške telesne povrede zadobili J. V. (18) iz Ruskog Krstura i M. S. (14) iz Kule. Oni su, u izuzetno teškom zdravstvenom stanju, s povredama opasnim po život, prevezeni iz Opšte bolnice u Vrbasu u Institut za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine u Novom Sadu. Iz te zdravstvene ustanove M. S. je nakon nekog vremena puštena kući, a J. V. je prebačen u somborsku bolnicu na dalje lečenje.

Dva dana nakon stravične saobraćajne nesreće, T.G. i M.F. sahranjene su na Novom groblju u Kuli, a B.Đ. na groblju u Crvenki, gde joj žive roditelji i deo porodice. Ona je za sobom ostavila trogodišnju ćerku, s kojom je živela u Novom Sadu.

Ukinut pritvor, zabranjeno napuštanja stana

Iako je M. S. pritvor poslednji put bio produžen najduže do 27. januara naredne godine, on je jučerašnjom presudom ukinut.

- Rešenjem pretresnog veća Višeg suda u Somboru od 8. decembra ove godine prema M. S. ukinut je pritvor određen rešenjem sudije za prethodni postupak od 6. jula 2020. godine, poslednji put produžen rešenjem vanpretresnog veća Višeg suda u Somboru od 24. novembra 2021. i prema tom je izrečena mera zabrane napuštanja stana koja će se izvršavati u prostorijama u kojima optuženi stanuje, bez primene elektronskog nadzora koja mera po tom rešenju može trajati do pravnosnažosti presude, odnosno do upućivanja optuženog na izdržavanje kazne zatvora - kaže Manela Operta Podunavac.

Video: Muškarci se svađaju sa policijom: BMW smrskan, poginulu ženu odnose, snimak sa lica mesta

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA