≫ 

Specijalni sud u Beogradu oslobodio je nekadašnjeg ministra ekologije Olivera Dulića

Ovo je druga prvostepena presuda pošto je prvu, kojom su pored Dulića, osuđeni i njegov zamenik Nebojša Janjić i vršioc dužnosti direktora "Puteva Srbije" Zoran Drobnjak, ukinuo Apelacioni sud 2018. godine i naložio da im se suđenje ponovi zbog propusta u toku prvog proces

  • 13
Oliver Dulić Foto: ATA Images

Specijalni sud u Beogradu oslobodio je nekadašnjeg ministra ekologije Olivera Dulića, njegovog zamenika Nebojšu Janjića i vršioca dužnosti direktora "Puteva Srbije" Zorana Drobnjaka optužbi da su zloupotrebili svoje službene položaje od 2009. do 2012. godine u korist preduzeća “Nubainvest" doo Beograd.

Ovo je druga prvostepena presuda pošto je prvu, kojom su bili osuđeni, ukinuo Apelacioni sud 2018. godine i naložio da im se suđenje ponovi zbog propusta u toku prvog suđenja.

Nakon ponovljenog suđenja sud je zaključio da nije dokazana njihova krivica.

I na novu presudu tužilaštvo za organizovani kriminal ima pravo da uloži žalbu Apelacionom sudu u Beogradu.

Dulić, Janjić i Drobnjak se terete da su od jula 2009. godine do jula 2012. godine iskorišćavanjem i prekoračenjem svojih službenih položaja u postupku odlučivanja povodom zahteva za izdavanje saobraćajno tehničkih uslova, lokacijskih dozvola, saglasnosti za građevinske dozvole investitoru „Nuba invest“ d.o.o. sa sedištem u Beogradu omogućili izgradnju linijskog infrastrukturnog objekta - telekomunikacione mreže.

Ovo preduzeće je trenutno u stečaju.

Janjić je u drugom postupku prvostepenom presudom osuđen na tri i po godina zatvora zbog primanja mita i zloupotrebe službenog položaja u vezi sa izdavanjem urbanističkih dozvola za izgradnju pristana, pretakališta, gasovoda i skladišta za preduzeće MB Gas Mileta Brežančića, na zemljištu šećerane "Dimitirje Tucović" koje je u državnom vlasništvu.

Video: Hapšenje zbog korupcije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rade

    9. decembar 2021 | 15:35

    Žalosti i ovo naše pravosudje, nedavno je oslobodjen još jedan, svi su nevini. Vrana vrani oči ne vadi, sad će država još da mu plati. Hm

  • Hogar

    9. decembar 2021 | 15:29

    Vrana ...vrani ne vadi oci

  • Dr

    9. decembar 2021 | 15:19

    Velike mutibare. To svako u gradu zna.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA