≫ 

Malinar iz Arilja "lakši" za 250.000 dinara: Očekivao ženu za berbu, pozvao ga "doktor"

Osumnjičena, koja je dobila krivičnu prijavu, je u ovom nedelu imala i pomagača čiji identitet za sada nije poznat policiji

  • 0
Malinari iz Ivanjice Printskrin: Rina

Policija iz Arilja podnela je krivičnu prijavu protiv mlađe žene iz okoline Niša pod sumnjom da je, pod izgovorom da joj treba novac za lečenje, za oko 250.000 dinara prevarila poljoprivrednika iz jednog sela kod Arilja. Osumnjičena je u ovom nedelu imala i pomagača čiji identitet za sada nije poznat policiji, navodi Blic.

Oštećeni poljoprivrednik, star 70 godina, vlasnik je velike plantaže malina. Letos, u sezoni berbe, po običaju je angažovao berače. Kako mu je bio potreban još jedan, komšija mu je preporučio ženu iz okoline Niša, koja je nekada radila u njegovom malinjaku i pokazala se kao vredna.

Malinar kome je trebao berač pozvao je tu ženu koja je pristala da radi u njegovoj plantaži. Dogovorili su se da ona dođe u Arilje autobusom, a da je on sačeka i odveze u selo.

Međutim, autobus iz Niša u dogovoreno vreme uopšte nije ni stigao u Arilje. Pozvao ga je muškarac koji mu se predstavio kao lekar iz Niša i koji mu je rekao da je žena koju čeka neće ni doći jer je doživela saobraćajnu nesreću i tražio od njega 4.000 dinara potrebnih za transfuziju krvi. Osećajući odogovrnost, seljak je brže-bolje uplatio traženi novac.

Od tada pa sve do kraja oktobra „lekar“ iz Niša je u još nekoliko navrata zvao malinara i zahtevao novac za lečenje žene, a ovaj nasedao na priču. Za navodno lečenje žene koju je zvao da radi kod njega ukupno je dao oko 250.000 dinara.

Tek nakon poslednje uplate shvatio je da je u pitanju prevara i podneo krivičnu prijavu. Policija iz Arilja pronašla je prevarantkinju, ali za sada ne i lažnog doktora.

Video: Vrhunski proizvod od malina: Jedinstvena maska od crvenog zlata oduševila žene u Arilju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA