Sin mi je stradao braneći mlađeg brata i njegove drugove: Potresan iskaz oca ubijenog Stefana (19)

Filić je ubijen u februaru 2020. u tuči ispred diskoteke u Velikoj Plani

  • 4
Velika Plana club Klub Brodolom, Stefan Filić Foto: Facebook/ Club Brodolom, Stefan Filić

Nenad Filić, otac ubijenog Stefana Filića (19), na jučerašnjem suđenju pred smederevskim Višim sudom izneo je završne reči u kojima je naveo da je tinejdžer stradao braneći mlađeg brata i njegove drugove, piše Kurir.rs.

Da podsetimo, Filić je ubijen u februaru 2020. u tuči ispred diskoteke u Velikoj Plani. Zbog njegove smrti uhapšena je grupa mladića, a za teško ubistvo u saizvršilaštvu sudi se Nikoli Bojoviću i Mitru Pandureviću.

- Stefan je lišen života u mladosti, bez mogućnosti da se edukuje, da zasnuje porodicu i dobije potomke. Ni kriv ni dužan ubijen je i ostavljen na asfaltu samo jer je hteo da zaštiti nejač. Koja je adekvatna kazna za to - rekao je otac pred sudom.

- Napadnuti su od grupe mladića koji su već u 21. godini života iskusni u nanošenju teških telesnih povreda ,takođe prema maloletnim licima. Grupa dečaka od 16 godina, u kojoj je Stefan jedini bio punoletan, nije ni imala šanse da bilo šta učini. Svojim pređašnjim delima, ili bolje reći nedelima,optuženi su pokazali da su višestruki povratnici u nanošenju teških telesnih povreda za šta sud ima i dokaze, kao i da su opasni po društvo - naveo je Filić.

Kako je za Kurir rekla tetka ubijenog, Javorka Marković, izricanje presude zakazano je za 5. januar 2022. godine.

- Obzirom da je aktuelan štrajk advokata, suđenju nije prisustvovao naš zastupnik Borko Petković, te je Nenad izneo završne reči. To nas je, kao porodicu, dodatno potreslo i prošli smo kroz pravi pakao - kaže Markovićeva:

- Tužilaštvo traži po 20 godina robije za optužene, a mi se nadamo da će dobiti maksimalnu kaznu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA