≫ 

Snimljen Matej dok juri iz kluba ka reci, prijatelji: Bio je pijan, ili sa devojkom, obezbeđenje ga opominjalo

Rečna policija već dva dana pretražuje Savu jer se sumnja da je Matej upao u reku

  • 25
Gotik, Nestao momak iz Hrvatske, potraga Foto: Nikola Tomić, MUP RH

Matej Periša je 31. decembra bio u provodu sa drugovima, međutim u jednom momentu je ustao i napustio klub. Njegov izlazak iz kluba snimljen je sigurnosnim kamerama, prenosi Informer.

- Matej je odjednom panično ustao i istrčao iz kluba. Delovalo je kao da od nekoga beži, međutim na snimcima se jasno vidi da ga niko ne juri. On je mahnito jurio ka reci, ali se od magle ne vidi da li je uleteo u Savu ili ne, na snimku je taj deo potpuno nejasan. Uleteo je u maglu i od tog momenta mu se gubi svaki trag - kaže očevidac.

Nestanak mladića iz Hrvatske potresa ceo region. Ovaj slučaj je obavijen velom misterije jer nikome nije jasno kako je Matej nestao tek tako. Njegov otac Nenad Periša, doputovao je juče u Beograd kako bi direktno od pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova mogao da dobija informacije o svom sinu.

Rečna policija već dva dana pretražuje Savu jer se sumnja da je Matej upao u reku.

Intenzivna potraga za nestalim Matejem Perišom, mladićem iz Splita koji je nestao u Beogradu, ne prestaje, a nove vesti i spekulacije vezane za taj slučaj neprestano stižu.

Ono što je za sada činjenica, to je da je Splićanin poslednji put viđen u noći između 30. i 31. decembra u klubu "Gotik" na šetalištu pored Save, dakle veče pre novogodišnje noći.

Video: Kapetan rečne plovidbe otkriva surove detalje potrage za mladićem iz Splita

Njegov nestanak Matejini prijatelji su prijavili 31. decembra u 18 časova, što je potvrdio i MUP Srbije. Njih ukupno sedmorica prijatelja su bili u Beogradu, gde su planirali zajedno da dočekaju Novu godinu, prenosi Blic.

- Od svog društva se odvojio rekavši da ide da se olakša. Kako su ispred toaleta u klubu bili redovi, on se odlučio da to uradi sa brane ispred kluba. Postoji pretpostavka da se okliznuo ili izgubio ravnotežu i da je zbog toga upao u reku -  kaže izvor iz istrage.

Njegovi prijatelji inače do sada su se više puta oglašavali, ali svaki put sa molbom da im se ne spominju imena.

Video: Beograđani se uključili u potragu za mladićem iz Splita: Policija pretražuje reku

Mislili da je sa devojkom

Za medije se oglasio i jedan od šestorice Matejinih drugova koji i dalje tragaju za njim.

- Ne spavamo, neprestano ga tražimo. Nemoguće je da čovek od skoro dva metra samo nestane. Nismo se koškali ni sa kim, mada jeste obezbeđenje nekoliko puta dolazilo i opominjalo ga, a i nas, da ga smirimo. Bio je baš pijan - rekao je ovaj momak, takođe iz Splita.

Kako on objašnjava, pre nestanka, navodno su videli Mateja da priča sa nekim.

- U početku nismo pridavali značaj tome što ga nema, jer smo mislili da je otišao sa nekom devojkom. Vreme je prolazilo, tražili smo ga po toaletima i oko kluba. Otišli smo u apartman gde smo se smestili, a ujutru pravo u policiju. Sve vreme mu je ugašen telefon - rekao je drug nestalog mladića.

Njegovi drugovi su, kako su ranije ispričali, pretražili ceo klub "Gotik" ali nigde nisu pronašli ni njega niti bilo šta.

Matejina jakna ostala je u klubu.

Podsetimo, u klubu "Gotik" za Telegraf su naveli da će na sve insinuacije o ovom slučaju odgovoriti njihov advokat, kao i da se nadaju pozitivnom ishodu, odnosno da će Matej Periš biti pronađen.

Mladi Splićanin bio je u srpskoj prestonici sa svojim prijateljima povodom dočeka Nove godine, a iz kluba je, kako prenose mediji, izašao bez jakne.

Pojedini mediji su tvrdili da je Matej Periš viđen u Rumi, ali niko nije mogao to da potvrdi zvanično od nadležnih.

Video: Matej voli ekstremne sportove: Pogledajte snimak skoka sa stene Splićanina

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • X

    3. januar 2022 | 16:35

    Hirno otac da zatrazi da se ovo "prijatelji" preformulise na POZNANICI....DA STE PRIJATELJI PAZILI BI JEDNO NA DRUGO A NE TEK UJUTRU SE PREBROJAVATE

  • Anonimus

    3. januar 2022 | 15:56

    Barbaru Vitez nisu našli već 6 godina, žalosno...

  • M. K. YU!

    3. januar 2022 | 15:54

    Mislim da ni vi sami ne znate gdjesi bili te večeri..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA