≫ 

Opet odloženo suđenje za prvu otmicu zemunskog klana: Pripadnik vikao na sudiju, žalio se na samicu i modrice

Sva tri punomoćnika optuženih su tražila da se suđenje odloži dok je advokat oštećenog insistirao da se održi i da se ispita svedok koji je pristupio suđenju

  • 1
Dušan Spasojević Šiptar Foto: MUP Srbije

U Višem sudu u Beogradu danas je za 25. februar, odloženo suđenje dvojici bivših policajaca i dvojici pripadnika "zemunskog klana", koji se terete za razbojništvo i otmicu Novaka Stevanića (22) 1997. godine, posle ćega je on izvršio samoubistvo.

Sudija je donela odluku da odloži suđenje, nakon što su postupajući advokati sudu predočili elektronski podnesak za odlaganje suđenja jer je, kako navode, još u toku obustava rada advokatske komore Beograd, prenosi Tanjug.

Sva tri punomoćnika optuženih su tražila da se suđenje odloži dok je advokat oštećenog insistirao da se održi i da se ispita svedok koji je pristupio suđenju.

Nakon saopštenja da se suđenje odlaže, pobunio se jedan od optuženih u ovom predmetu, Nikola Bajić, koji je na suđenje doveden iz zatvora gde služi kaznu od 30 godina za dela u kojima je učestvovao kao pripadnik "zemunskog klana".

Bajić je vikao na sudiju i žalio se da je 19 godina u samici i kako ga policajci koji ga dovode na suđenja vuku kroz hodnike i da ima modrice po rukama od njih.

Suđenje će se nastaviti 25. februara saslušanjem svedoka, a sudija je napomenula advokatima da moraju dva dana ranije da obaveste sud u slučaju da se nastavi štrajk i da neće prisustvovati suđenju.

U ovom slučaju, koji je poznat i kao prva otmica "zemunskog klana" učestvovao i pokojni Dušan Spasojević, a sada se sudi za krivično delo razbojništvo dvojici bivših policajaca i dvojici pripadnika "zemunskog klana".

Optuženi su policajac u penziji Milan Radukić, pripadnik Žandarmerije Saša Ðajić, kao i nekadašnji pripadnici "zemunskog klana" Nikola Bajić i Goran Ristić.

Prema optužnici, trojica optuženih su Stevanića na silu ubacili u automobil, a zatim ga držali na nepoznatoj lokaciji gde su ga maltretirali i zahtevali od njega ključeve od stana njegovih roditelja.

Zatim su iz sefa u stanu ukrali veću količinu zlata i oko 100.000 nemačkih maraka.

Pored optuženih i pokojnog šefa "zemunskog klana", u ovom krivičnom delu navodno je učestvovao i tadašnji policajac, kasnije svedok-saradnik u procesu protiv "zemunskog klana", takođe pokojni Zoran Vukojević.

Optuženi Ðajić je bio Vukojevićev kum.

Stevaniću su prišli u Sarajevskoj ulici, pokazali legitimacije i naredili mu da krene s njima.

Potom su ga ubacili u "golf 2", za čijim je volanom bio optuženi Ristić i potom ga predali vođi klana - Spasojeviću, kako bi mu rekao gde su u kući njenovih roditelja sakriveni novac i dragocenosti.

Ova - prva "otmica" klana iz Zemuna, posle koje su usledile i mnoge druge, rešena pošto je bivši pripadnik klana Nikola Bajić, koji u zatvoru služi kaznu od 35 godina, tužilaštvu ranije do detalja opisao događaje.

Optuženi policajci su u vreme otmice radili u Policijskoj stanici u Zemunu.

Video: Mladića ugurali u auto, odveli ga u stan i mučili 3 dana: Snimak hapšenja otmičara u Novom Sadu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Гаргамел

    13. januar 2022 | 13:59

    Господин Бајић друка а жали се на третман. Па ни Полиција не воли друкаре!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA