≫ 

Odloženo suđenje braći Rakočević za ubistvo navijača Rada (18): Sudija je na bolovanju

Tri brata su uhapšena istog dana i od tada se nalaze u pritvoru

  • 1
Pucnjava na Banjici, Bulevar Oslobođenja 104

Foto: Telegraf.rs

Suđenje Petru Rakočeviću (35) optuženom za ubistvo navijača Rada Filipa Lepojevića (18) 5. septembra prošle godine na Banjici, danas je odloženo za 1. mart u Višem sudu u Beogradu. Današnje suđenje je odloženo zbog izostanka sudije koja je na bolovanju, a Rakočevići su dovedeni iz pritvora u kom su od hapšenja.

Na suđenje su došli i Aleksa Ð. i Ivan N. koji su kobnog dana bili svedoci Lepojevićevog ubistva, i oni će svedočiti na sledećem ročištu.

Pored Petra, na optuženičkoj klupi nalaze se i njegova dva rođena brata Radovan (38) i Uroš Rakočević (25) zbog sumnje da su mu pomogli prilikom izvršenja dela, a Uroš i zbog pokušaja ubistva.

Inače, ovom događaju prethodio je napad na dvojicu braće Rakočević, Petra i Uroša koji su tada zadobili više ubodnih rana nožem.

Tim povodom u toku je istraga Višeg javnog tužilaštva u Beogradu protiv Luke K. i drugih.

Prema optužnici braća Rakočević su 5. septembra prošle godine, na Banjici svojim vozilom preprečili vozilo marke "Polo", nakon čega su dotrčali sa hirurškim maskama i kačketima do auta u kojem su se nalazili Filip Lepojević, Aleksa Ð. i Ivan N.

Petar je prvo pistoljem udario Aleksu koji je sedeo na vozačevom mestu i naredio Lepojeviću da izađe iz auta nakon čega ga je usmrtio hitcem u glavu.

Potom je, kako sumnja tužilaštvo, najmlađi brat Uroš ispalio dva hica i tom prilikom teško ranio Aleksu Ð. u nogu, nakon čega su pobegli sa lica mesta.

Petru se pored teškog ubistva, na teret stavljaju i krivična dela ugrožavanje sigurnosti i neovlašćena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Njegov najstariji brat Radovan se tereti za krivično delo pomaganje u teškom ubistvu, dok se Urošu na teret stavljaju krivična dela teško ubistvo u pokušaju i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Tri brata su uhapšena istog dana i od tada se nalaze u pritvoru.

Video: Pogrebna povorka, sahrana Ognjena Žanića na Novom Bežanijskom groblju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sara

    17. januar 2022 | 12:39

    Sve neki kriminalci na baterije😂 A da ih pitas nesto ne znaju da sastave slozenu recenicu..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA