≫ 

Sin ratnog vojnog invalida iz Niša pokušao da se ubije: Šestoro ih čuva baka

Do porodične drame došlo je noćas oko 3.45 sati kada je mladić skočio sa visine od oko šest metara, ali je pad ublažila gomila granja pa je zadobio lakše telesne povrede.

  • 8
Dečko skočio sa zgrade

Foto: Shutterstock

Dvadestdvogodišnji Nišlija N.C pokušao je da se ubije skočivši sa trećeg sprata porodične kuće u niškom naselju Brzi Brod.

Do porodične drame došlo je oko 3.45 sati kada je mladić skočio sa visine od oko šest metara, ali je pad ublažila gomila granja pa je zadobio lakše telesne povrede. Zbrinut je u niškom UKC gde je ustanovljeno da je zadobio oguljotinu nal levoj strani čela, svestan je i komunikativan ali će biti obavljena dodatna dijagnostika.

Ovim povodom oglasila se niška humanitarka Marina Adamović koje je pozvala Nišlije da pomognu ovoj porodici.

- Taj mladić  i njegovo petoro braće i sestara žive u ogromnoj nemaštini, nakon smrti njihovog oca J.C., ratnog vojnog invalida . Prema mojim saznanjima, jedini prihod im je bakina penzija. Pozivam sugrađane da počnu sa prikupljanjem hrane i drugih potrepština jer im, kako sam čula, sve nedostaje – kazala je Marina.

Objašnjava da je od prijatelja ove porodice dobila informaciju da je Centar za socijalni rad imao nameru da decu zbrine u hraniteljskim porodicama ali da je N.C. želeo da iz zadrži sve na okupu.

- Pozivam nadležne da pomognu ovoj porodici, otvorićemo i humanitarni račun za prikupljanje novčanih sredstava. Njihov otac se borio za ovu zemlju i najmanje što zaslužuje je da mu deca budu zbrinuta – rekla je Marina.

Kako saznajemo Centar za socijalni rad intenzivno se bavi ovom porodicom.

- Taj mladić je juče bio u Centru za socijalni rad, odazvao se pozivu na razgovor s obzirom na to da je u toku postupak za postavljanje staraoca njegovoj braća i sestrama. On je zainteresovan da preuzme starateljstvo nad svima njima jer je jedini punoletan. Centar postupa u najboljem interesu ove porodice, u tom smislu ispituju se njegovi kapaciteti, odnosno sposobnost da brine o porodici. Prva ideja je bila da budu smešteni po hraniteljskim porodicama, ali je uzeto u obzir da je bolje da ostanu zajedno – navode naši sagovornici upoznati sa ovim slučajem.

Kako saznajemo, Centar je u više navrata isplaćivao jednokratnu novčanu pomoć ovoj porodici, kupovao namirnice a deca su dobila i paketiće za Novu godinu.

Kako nam je potvrđeno, još nisu ostvarili pravo na porodičnu penziju pokojnog oca, taj postupak je u toku.

Video: Ispovest devojke koja je pokušala da se ubije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Andreja

    19. januar 2022 | 12:53

    Mi ratni vojni invalidi smo već 30godina na marginama i društva i života što je jako jako tužno, neka te Bog čuva sine i tebe i tvoju porodicu, u spomen na tvog oca da se ne zaboravi 😔😔😔

  • Tužna

    19. januar 2022 | 13:08

    Ovo je država gde posle svakog rata veterani stoje ispred crkve sa ispruženom rukom...tuga do neba,sramota za državu.

  • RVI

    19. januar 2022 | 13:57

    Gde je porodicna penzija za decu! Sta radi boracka uprava u Nisu? Centar za soc. zastitu? Svima otkaz! Ima li tamo casnih ljudi da bagru istera kad ne znaju prava te dece!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA