≫ 

Bivši pripadnik JSO, optužen za ubistvo, tražio da ide u kućni pritvor kao Šarić: "Mene je i Bog zaboravio"

Blagojević se danas takođe požalio sudu na vreme provedeno u pritvoru

  • 0
forenzika, forenzičari, uviđaj, istraga, policija, hornika, rukavice Foto: Shutterstock

Bivši pripadnik "crvenih beretki" Predrag Ratković optužen kao saučesnik u teškom ubistvu Vladimira Bjelanovića zatražio je danas od suda da mu ukine pritvor pozivajući se na odluku suda kojom je Darku Šariću pritvor posle skoro osam godina zamenio za kućni pritvor.

Ratković je obraćajući se sudu podsetio da je on više od šest godina u pritvoru, kao i da je pritvorenik najdužim stažom, dok je Šarić koji je optužen za šverc kokaina, nedavno pušten u kućni pritvor.

- Sada kada je Šarić kao ''najstariji'' pritvorenik pušten na slobodu, u zatvoru nam govore da smo ja i Stefan Blagojević ''najstariji'' pritvorenici. Šta je to, neka titula? Sada treba da se razmotri i moje pitanje. Nisam nikog ubio. Nisam ni u jednom klanu, ni u ''škaljarskom'', ni u ''kavačkom'', kako su negde objavljivali - rekao je Ratković.

Ratković i Blagojević su optuženi za ubistvo Vladimira Bjelanovića u decembru 2015. godine. Apelacioni sud im je krajem 2018. ukinuo presudu kojom su bili osuđeni na po 30 godina zatvora i vratio predmet Višem sudu na ponovno suđenje.

I njihovi branioci, advokati Miljana Perendija i Nemanja Govedarica zatražili su od suda da im ukine pritvor i odredi kućni pritvor uz elektronski nadzor.

Blagojević se danas takođe požalio sudu na vreme provedeno u pritvoru.

- Mene je i Bog zaboravio. Imao sam 25 godina kada sam uhapšen. Samo sam osedeo. Nemam gde da bežim, ja sam nevin covek. Nikom se ne žalim. Ja sam u zatvoru kao neki guru, koji tamo podiže ljude - rekao je optuženi.

Zamenik tužioca se usprotivio njihovom predlogu, a sud ih je odbio.

Blagojević i bivši pripadnik Jedinice za specijalne operacije Ratković terete se da su ubili Vladimira Bjelanovića u Mileševskoj ulici na Vačaru u decembru 2015. godine.

Vladimir Bjelanović iz Beograda ubijen je oko deset časova u "sačekuši", dok njegova devojka Tijana M. nije povređena u tom obračunu.

Prema navodima iz optužnice Ratković je na Bjelanovića pucao iz "heklera", nakon čega ga je Blagojević "overio" sa dva hica u glavu.

Video: Ljupka progovorila o tome ko je slupao Šarićevog Bentlija i šta se tada zaista desilo

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA