Nastavljeno suđenje za ubistvo ispred kluba "Nana": Ranjeni svedok tvrdi da se skoro ničeg ne seća

Nedeljko Grbović optužen je za ubistvo Aleksandra Savkovića (27) i ranjavanje Adije Iseinovića (30) ispred kluba u decembru 2017.godine

  • 0
koste glavinića senjak restoran kafe kafic nana, Aleksandar Savković

Foto: Instagram.com/vovavolkov3, Google Maps

U Višem sudu u Beogradu danas je saslušanjem svedoka nastavljeno suđenje u ponovljenom postupku protiv nekadašnjeg šefa obezbeđenja noćnog kluba "Nana" na Senjaku Nedeljka Grbovića. On je optuženo za ubistvo Aleksandra Savkovića (27) i ranjavanje Adije Iseinovića (30) ispred kluba u decembru 2017.godine.

Iseinović je na današnjem suđenju izjavio da se ne pridružuje krivičnom gonjenjenju i ponovio da ostaje pri svemu što je naveo na prethodnom suđenju, prenosi Tanjug.

Takođe je naveo da je pomenute noći pio alkohol i da se ne seća da li je bio neki incident, kao ni zašto ga je obezbeđenje izguralo napolje. Nakon toga Savković se setio da je Grbovića video ispred kluba pored drveta i dodao da ga poznaje od ranije, jer je radio kao obezbeđenje na splavu "Tag" koji je držao sa svojim prijateljima.

Drugi svedok, konobar koji je te noći posluživao goste koji su sedeli za stolom pored Savkovićevog separea, rekao je da zna Grbovića i ubijenog Savkovića, ali da nije siguran da poznaje Isainovića.

Naveo je i da je kad su njegovi gosti nestali izašao za njima i ispred vrata zatekao tuču i gužvu, nakon čega je zatvorio vrata kako ga ne bi nešto pogodilo.

Sledeće suđenje zakazano je za 4. mart i tada treba da svedoči konobar koji je te noći posluživao separe u kom su bili Savković i još dva svedoka.

Suđenje Grboviću se ponavlja po nalogu Apelacionog suda koji je ukinuo deo presude u junu kojom je Grbović bio osuđen na 13 godina zatvora.

Odlukom Apelacionog suda u junu su pravosnažno oslobođena trojica optuženih za učestvovanje u tuči u "Nani" Stevan Dukić, Stefan Šapurić i Miloš Tančev, jer nije dokazano da je do tuče uopšte došlo ispred kluba.

Grbović je ukinutom presudom bio osuđen za krivično delo "obično" ubistvo, za koje je zaprećena kazna od najviše 15 godina, iako ga je tuzilaštvo teretilo za teško ubistvo za koje je zaprećena kazna od 10 do 40 godina zatvora.

U tuči ispred kluba "Nana" na Senjaku u ranim jutarnjim časovima u decembru 2017. ubijen je Savković, dok je Adija Iseinović (29) ranjen.

Kasno uveče istog dana nepoznate osobe bacile su molotovljev koktel na klub, ali tada niko nije povređen.

Grbović se tereti da u stanju smanjene uračunljivosti, ali ne bitno, ubio Savkovića tako što je prethodno u klubu zajedno sa ostalim pripadnicima obezbeđenja kluba ušao u verbalnu raspravu a Savkovićem i sa Isenovićem i osobama koje su bile sa njima u društvu.

Nakon izlaska iz kluba prešao je na drugu stranu ulice i kada je Isenović krenuo u njegovom pravcu Grbović je iz pištolja koji je nosio za pojasom pucao u njena i naneo mu tešku telesnu povredu.

Odmah zatim je i Savković krenuo prema njemu, te je i u njega pucao i naneo mu tešku telesnu povredu od koje je Savković ubrzo umro.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA