≫ 

Vulin o hapšenju Stolića: Lakše mi je bilo kad smo našli kuću u Ritopeku, nego izdaja u našim redovima

- To su informacije zbog kojih se gube glave, uništavaju se životi i čitave porodice - rekao je Vulin

  • 2
Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin dočekao srpsku Novu godinu sa pripadnicima Sektora za vanredne situacije Srpska Nova godina Foto: MUP Srbije

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin se osvrnuo na podizanje optužnice protiv inspektora SBPOK-a Božidara Stolića, koji je optužen da je prodavao službene informacije pripadnicima klana Velje Nevolje.

- Nije završena era prljavih policajaca dokle god imate kriminalce i dokle god je u pitanju velika suma novca. Jedan od najtežih dana za mene je bio kada smo otkrili šta Stolić radi. Od kriminalaca očekujete da rade to što rade, ali kada u svom timu, među svojim ljudima, među onima kojima verujete, nađete nekoga ko prodaje informacije o svojim kolegama, gde se nalaze, gde mu živi porodica, ko radi njihov slučaj, ko je svedok. To su informacije zbog kojih se gube glave, uništavaju se životi i čitave porodice. Lakše mi je bilo kada smo pronašli kuću u Ritopeku i hapšenje 4. februara nego izdaja u sopstvenim redovima - rekao je Vulin u jutarnjem programu Kurir televizije.

Ministar je podsetio da je izdao depešu da svako ko iz policije ima bilo kakav kontakt sa kriminalcima mora to da to prijavi.

- Na to morate da podsetite. Istraga ide u raznim pravcima. Siguran sam da će biti rasvetljeno još krivičnih dela. Da li je bilo sedam ili 11 ubistava to je u svakom slučaju doživotna robija - rekao je ministar Vulin.

Video: Snimak upada u Belivukovu kuću: Prikazano kako je otkrivena tajna soba, pored ulaza pepeo

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Junik

    21. januar 2022 | 10:09

    Ministar i dalje nastavlja da mlati, on je minitar i pripadnik je vlade srbija a ne mupa o cijim redovima govori. To hapsenje je posledica loseg odabira predhodne postave isto od strane politicara koji su igrali na dve stolicei u tu igri uvukli na zalost neke zaposlene dajuci im visoke polozaje

  • Mirko

    21. januar 2022 | 17:17

    Ministar umislio da je Dok Holidej...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA