Deda malog Stefana, tragično stradalog na Karaburmi, poslao poruku vozaču: Bolje da ćuti...

- Sin odlazi na ročišta i prenosi mi kako je bilo. Čuo sam da je svedočio veštak. Ja ne mogu da idem zbog svojih godina i ne bih psihički sve to izdržao - kaže Slobodan

  • 3
Karaburma dečak Stefan Balić tragedija Foto: Telegraf.rs, Facebook/Ofk Gol

"Da sam na mestu Galića ćutao bih na sudu. Krivicu prebacuje na sve sem na sebe", kaže za Telegraf.rs Slobodan B., deda tragično nastradalog Stefana B. (9) na Karaburmi koga je 18.jula prošle godine na pešačkom prelazu usmrtio Lazar Galić.

Prema rečima Slobodana B., svako suđenje pa i ono juče, teško podnosi.

- Sin odlazi na ročišta i prenosi mi kako je bilo. Čuo sam da je svedočio veštak. Ja ne mogu da idem zbog svojih godina i ne bih psihički sve to izdržao - kaže Slobodan za Telegraf. rs.

Podsećanja radi, veštaku je juče potom pročitan deo iskaza optuženog Lazara Galića, u kom je opisao da je čovek odjednom stupio na kolovoz, deset metara ispred njega, da je on zažmurio i skrenuo na trotoar, kada je osetio tup udarac. Uprkos tome što je osetio tup udarac, on je nastavio da vozi.

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu optužnim predlogom od suda je zatražilo da ga osudi na jedinstvenu kaznu od 10 godina zatvora zbog krivičnih dela teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja i nepružanje pomoći, kao i meru Zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od pet godina.

Galić je na počeku suđenja krajem septembra kratko izjavio da nije kriv za krivično delo koje mu se stavlja na teret, dok se u julu na saslušanju pred tužiocem branio ćutanjem.

Više puta je bio osuđivan, i to dva puta zbog izvršenja saobraćajnih dela.

Tereti se da je 18. jula oko 20.15 upravljajući putničkim vozilom u Ulici Marijane Gregoran izazvao saobraćajnu nezgodu tako što je vozilom udario i oborio tri pešaka, koji su kolovoz ulice prelazili na obeleženom pešačkom prelazu, a zatim je napustio lice mesta, ostavljajući bez pomoći lica čije je povrede prouzrokovao.

U nezgodi su deca Stefan B. (9) i Luka B. (5) koja su prelazila ulicu u pratnji oca zadobila teške telesne povrede, a devetogodišnji dečak je od povreda preminuo u bolnici 22. jula prošle godine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hogar

    21. januar 2022 | 20:08

    Non stop pravi krivicna dela i pusten...kako to..koji sudija je vodio te slucajeve treba sve to preispitati zajedno sa policijom ...pa i ovo krivicno delo sudija ga pustio na slobodu tek na pritisak naroda vracen u zatvor tu je neka velika mutljavina ...zasto policija to nije ispitala

  • Nena

    21. januar 2022 | 20:08

    N Jadni ljudi, nikom ništa skrivali, spasavali živote radeci u hitnoj i ovo da im se desi.

  • Lord

    22. januar 2022 | 09:04

    E,da je pravi zakon,ovaj bi dobio dozivotnu,ovo je cisto ubistvo...!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA