"Spavaš li mirno, ubico?" Za smrt Ivanke pre godinu dana niko nije kažnjen, ćerka na bilbordu proziva krivca

Za ovih godinu dana skoro ništa u istrazi nije pomerilo sa mrtve tačke. Policija je uradila svoj deo posla, ali tužilaštvo još uvek ćuti, rekla je njena ćerka Mirjana

  • 12
Ivanka Mićić, bilbord Loznica Foto: Privatna arhiva

Ivanka Mićić (62) iz Tršića, kod Loznice, poginula je 28. januara prošle godine u mestu Voćnjak. Nesrećnu ženu je na putu do kuće, oko 20.15 časova, skoro na kućnom pragu, udario automobil, a vozač je pobegao sa mesta nesreće.

Godinu dana kasnije ova tragedija je još bez epiloga. Za smrt nedužne žene niko još nije izveden pred sud, a pred godišnjicu nesreće u kojoj je izgubila majku, ćerka Mirjana putem bilborda u centru Loznice postavila je samo jedno pitanje: "Spavaš li mirno, ubico?"

- Danas na groblju dajemo godišnji pomen, sa velikom tugom i još većom agonijom zbog toga što se za ovih godinu dana skoro ništa u istrazi nije pomerilo sa mrtve tačke. Policija je uradila svoj deo posla, ali tužilaštvo još ćuti. Umesto da je do sada vozač koji je ubio moju majku osuđen, još nije održano ni jedno ročište. Samo su obavljena veštačenja kojima se žele opovrgnuti nesporni dokazi - kaže ćerka Mirjana.

Iako je policija automobil koji je usmrtio Ivanku Mićić pronašla posle pet dana, vozača je uhapsila tek 23. februara. U kasne sate, posle 22 časa, policija je saopštila da je uhapšen Lozničanin Đ.D. (36) zbog sumnje da je izvršio krivična dela protiv bezbednosti saobraćaja i nepružanja pomoći licu povređenom u saobraćajnoj nezgodi.

Hapšenje je usledilo u noći pred najavljeni protest pred Osnovnim tužilaštvom u Loznici koji su preko društvenih mreža zakazali meštani Tršića. Porodica je nekoliko dana ranije Loznicu oblepila plakatima sa slikom Ivanke Mićić i pitanjem "Zašto nisi stao da mi pomogneš?", a komšije iz sela krenule su u Loznicu da iskažu ogorčenost zbog sporog rada nadležnih insitutucija.

Protest je održan 24. februara, a dan kasnije ministarka pravde Maja Popović je iz Loznice poručila da ne postoje zaštićeni od bilo kog krivičnog dela i da niko u Srbiji neće biti amnestiran zbog njegove partijske pripadnosti ili njegovog finansijskog stanja.

Kako su preneli mediji, ona je kazala da je došlo do uznemirenja građana pričom da postoje određene okolnosti koje dovode u sumnju objektivnost rada i tužilačke organizacije i suda.

Ona je, takođe, izjavila da je formirana komisija koja će ispitati sve okolnosti slučaja saobraćajne nesreće u kojoj je 28. januara nastradala žena.

Posle godinu dana javnosti nije poznato šta sadrži izveštaj komisije. Ivankina ćerka Mirjana ne odustaje od traganja za pravdom, podsećajući bilbordom sa slikom pokojne majke i pitanjem "Spavaš li mirno, ubico?" na tragičan događaj koji nije rešen.

- Čovek koji je ubio moju majku slobodno šeta. Ne odustajem, po cenu svega ići ću do kraja dok ne dobije zasluženu kaznu - rekla je ćerka Mirjana Mićić.

Video: Jeziva saobraćajka u Šapcu: Policajka automobilom u punoj brzini udarila devojku na prelazu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Snežana

    22. januar 2022 | 11:11

    Posten narod ne moze u ovoj zemlji nista da dokaze. To je uradio tatin sin, a za njega zakon ne vazi

  • Lol

    22. januar 2022 | 10:32

    E Srbijo...sta reci a na zaplakati

  • Ja

    22. januar 2022 | 09:44

    Sta ocekivati od korumpirane policije a da vi ovo citate pa nećete objaviti

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA