≫ 

Detalji užasa iz Smederevske Palanke: Tukli snahu (16) dok nije preminula, sumnja se na trgovinu ljudima

Obdukcija je pokazala da je tinejdžerka preminula usled gušenja želudačnim sadržajem kome je prethodilo stanje šoka i gubitak svesti nakon nasilno nanetih povreda na velikoj površini tela

  • 3
Tuča žena, žene, devojka, devojke, učenice, zlostavljanje, nasilje, šamaranje, davljenje, davi, udavila maltretiranje Foto-ilustracija: Milena Đorđević

Tinejdžerka K. N. stara 16 godina, umrla je pre tri nedelje, usled gušenja želudačnim sadržajem nakon višemesečnog batinanja, a njeni svekar i svekrva, osumnjičeni za njenu smrt, uhapšeni su.

Bračnom paru je, podsetimo, 1. januara određen pritvor do 30 dana zbog sumnje da su cele protekle godine tukli svoju maloletnu snahu.

Porodica je prijavila da je ona pala sa merdevina i umrla, ali je istraga pokazala da to nije tačno.

Dok tužilaštvo pokušava da rasvetli slučaj, sedmoro maloletne dece uhapšenog bračnog para, a među njima i šesnaestogodišnji muž preminule devojke, smešteni su u hraniteljske porodice.

Istraga intenzivna, saslušavaju se svedoci

Koliko je trajalo mučenje i kakvu torturu je preživljavala devojka K. N. moralo bi da utvrdi Više javno tužilaštvo u Smederevu.

- Istraga je intenzivna, saslušavaju se svedoci, proveravaju informacije koje dobijamo o višemesečnom nasilju, a uslediće i veštačenja kako bismo rasvetlili čitav slučaj - kaže Ivan Konatar, viši javni tužilac u Smederevu, pišu Novosti.

Kako dodaje, ono što za sada  može da potvrdi jeste uzrok smrti iz obdukcionog zapisnika koji je stigao u tužilaštvo.

- U njemu stoji da je smrt nasilna usled gušenja želudačnim sadržajem kome je prethodilo stanje šoka i gubitak svesti nakon nasilno nanetih povreda na velikoj površini tela - prenosi tužilac nalaz obducenata.

Roditelji je prodali zbog ugovorenog braka?

Sumnja se i da je maloletna devojka iz Beograda u ovu porodicu u Palanci, gde je živela, dospela prošlog leta, nakon što su je roditelji prodali zbog dogovorenog braka.

Da li je maloletna devojka bila žrtva trgovine ljudima, i šta se dešavalo od kada je stigla u porodicu na palanačkoj periferiji, trebalo bi da ustanovi istraga.

U Osnovnom sudu u Smederevskoj Palanci navode da je uhapšenom A. A. izricana mera zabrane prilaska sinu, odnosno suprugu pokojne maloletnice.

Sedmoro maloletne dece uhapšenog para, među kojima i maloletni Š. R., suprug pokojne devojke, izmešteni su iz porodice.

- U toku je postupak kod nadležnog centra za socijalni rad u Žabarima, da bi se obezbedio smeštaj u hraniteljske porodice za decu koja su ostala bez roditeljskog staranja. Deca su kod srodnika privremeno adekvatno zaštićena starateljskom zaštitom i smeštajem - stoji u odgovoru Ministarstva za brigu o porodici i demografiju.

Rekli policiji da je pala s merdevina

Podsetimo, policija je 30. decembra pozvana jer je maloletnica, navodno, pala s merdevina i stradala. Međutim, ispostavilo se da je umrla od nasilnih povreda za koje se sumnjiče svekar i svekrva, A. A. (33) i E. R. (34), koji su u pritvoru.

Najmanja kazna 10 godina zatvora

Zbog smrti Kristine N., nevenčani supružnici terete se za krivično delo nasilje u porodici sa zadesnom smrću, za koje je zaprećena kazna od najmanje deset godina zatvora.

Da li će Tužilaštvo ostati pri kvalifikaciji policije, ili će ići na teže krivično delo, znaće se kad bude okončana istraga i podignuta optužnica.

Policija se nije oglašavala o ovom slučaju.

Video: Ovi ljudi su bili robovi u Vojvodini

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marijana

    22. januar 2022 | 15:43

    Ovo kida dusu coveku dok cita.Na zalost nije jedina Romkinja koja trpi ovakvu torturu.Za ove ubice smrtna kazna je jedini lek.Jadno dete verovatno nije imala kome da se pozali.Svi okrecu glavu od ovako opasnog problema.

  • Goca

    22. januar 2022 | 15:48

    Obe porodice zatvoriti na duze strasno

  • p.s

    22. januar 2022 | 17:07

    Sta rade bolesnici

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA