Mladić koji je napao muškarca nožem nakon svađe oko parkinga, pušten da se brani sa slobode

Francuskim ključem udarao je po ogradi dvorišta kuće oštećenog i ključem razbio staklo na vozilu u vlasništvu oštećenog

  • 8
Muškarac, depresija, zabrinutost Foto: Pixabay.com

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu ukinulo je danas zadržavanje Novaku Radenoviću (20) i pustilo ga da se brani sa slobode, uz predlog da mu sud izrekne meru zabrane prilaženja, sastajanja ili komunikacije sa oštećenim. Radenović je danas saslušan u tužilaštvu, gde je izrazio kajanje jer je u petak ujutru britvom naneo lakše posekotine komšiji, oštećenom S.K. (52) nakon rasprave oko parking mesta.

Ovaj mladić tereti se za krivično delo nasilničko ponašanje jer je, prema navodima krivične prijave, oko 9,15 časova najpre ušao u verbalnu raspravu sa oštećenim S.K. oko parkiranja vozila, nakon čega je francuskim ključem udarao po ogradi dvorišta kuće oštećenog i ključem razbio staklo na vozilu u vlasništvu oštećenog, navodi tužilaštvo.

Tada je oštećeni izašao iz kuće i ponovo je došlo do verbalne rasprave među njima, kojoj je prisustvovalo više osoba, pa je mladić izvadio iz džepa nož (britvu) kojim je zamahnuo više puta prema oštećenom i naneo mu lake telesne povrede u vidu rasekotine leve nadlaktice i desne nadkolenice, saopšteno je iz tužilaštva.

Radenović je u svojoj odbrani pred zamenikom javnog tužioca u potpunosti priznao krivično delo, navodeći da mu je žao i da se kaje, a povod je, kako je objasnio, bio višegodišnji problem oko parking mesta na koje je oštećeni parkirao svoje vozilo - ispred garaže okrivljenog, što je nastavio da čini i posle više upozorenja.

Tužilaštvo pojašnjava da, imajući u vidu njegovo priznanje i činjenicu da je neosuđivan i da ima uredno prijavljeno prebivalište na teritoriji Republike Srbije, postupajući zamenik javnog tužioca nije predložio sudu da se odredi pritvor, već je rešenjem ukinuo zadržavanje i podneo predlog Prvom osnovnom sudu u Beogradu da osumnjičenom izrekne meru zabrane prilaženja, sastajanja ili komunikacije sa oštećenim.

U daljem toku postupka, tužilaštvo će ispitati oštećenog i svedoke očevice predmetnog događaja, narediti medicinsko veštačenje kako bi se utvrdio stepen i mehanizam nastanka povreda koje je zadobio oštećeni i pribaviti sva druga obaveštenja i podatke, te će nakon razmatranja iskaza učesnika događaja i materijalnih dokaza doneti konačnu odluku.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Komsija

    22. januar 2022 | 14:53

    To deda Karic platio da ga puste

  • Grga

    22. januar 2022 | 15:16

    Sad mi je jasno zašto pojedine sudije imaju silne nekretnine; verovatno od poštenog i nadasve, posvećenosti poslu kojim se bave.

  • Gde burgija neće

    22. januar 2022 | 14:49

    Zato što su tako u mogućnosti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA