≫ 

E, sad oči kopam da ne vidiš više muškarca u životu: Nasilniku koji je brutalno oslepeo ženu povećana kazna

Nasilniku Đ. R. iz Velike Plane izrečena je i mera zabrane približavanja i komunikacije sa žrtvom na udaljenosti manjoj od 500 metara, pristup mestu gde ona stanuje i radi, kao i dalje uznemiravanje i svaka komunikacija na tri godine

  • 11
Zatvor, rešetke, ćelija, zatvorenik Foto ilustracija: Shutterstock

Apelacioni sud u Beogradu povećao je za dve godine kaznu zatvora Ð. R. (59) iz Velike Plane i pravosnažno ga osudio na 10 godina zatvora, jer je prošle godine u februaru u pijanom stanju brutalno potpuno oslepeo vanbračnu suprugu u njihovom domu.

Tom odlukom sud je preinačio prvostepenu presudu Osnovnog suda u Velikoj Plani zbog krivičnog dela nasilje u porodici kojom je bio osuđen na osam godina zatvora, piše Tanjug.

Kazna od 10 godina zatvora je maksimalna zakonom zaprećena kazna za krivično delo nasilje u porodici, naveo je Apelacioni sud u odluci koja je danas objavljena. Nasilniku je izrečena i mera zabrane približavanja i komunikacije sa oštećenom ženom na udaljenosti manjoj od 500 metara, pristup mestu gde ona stanuje i radi, kao i dalje uznemiravanje i svaka komunikacija na tri godine.

Oslepljena žena je radi ostvarivanja svog imovinsko-pravnog zahteva upućena na parnicu.

U presudi koja je danas objavljena na sajtu Apelacionog suda navodi se da je Ð. R. 18. februara 2021. godine sa 1,57 promila alkohola u krvi najpre započeo verbalnu raspravu sa ženom o prekidu vanbračne zajednice i zbog toga što je ona prodala njegove lične stvari, a potom u kuhinji nasrnuo na nju, udario joj šamar usled čega je ona pala na pod.

Prišao joj je zatim, nogama je opkoračio i zadao joj više udaraca pesnicom po glavi i licu, a zatim nastavio da je udara nogama po telu, da bi joj u jednom trenutku, kada je ponovo prišao rekao: "E sad oči kopam, da ne vidiš više ni jednog muškarca u životu".

U presudi se navodi da je onda "sa obe ruke uhvatio za glavu i prstima obe ruke pritiskao obe očne jabučice i naneo joj tešku telesnu povredu sa trajnim posledicama u vidu slepila i mogućim komplikacijama, sa politraumama nagnječinom u predelu glave i manjim hematoedemom retroaurikularnom, parijatalno desno".

Apelacioni sud je ukazao da je kaznu povećao optuženom jer je i ranije bio više puta osuđivan, da je nesrećna žena potpuno oslepela i sa mogućim komplikacijama koje su vrlo izvesne, te da ne postoji šansa da će se oporaviti.

Video: Kako prepoznati nasilje kod partnera, pre nego što bude prekasno?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • EsseGesse

    24. januar 2022 | 16:42

    Kakvih bre 10 - 12 godina zatvora? Treba mu izreći 40 godina TEŠKOG ZATVORA U NEHUMANIM ULOVIMA. Da spava u vlagi bez ventilacije, u samici u podrumskim prostorijama i bez grejanja zimi i da ga teraju da zimi radi po snegu go i bos punih jbnh 40 godina i BEZ PRAVA NA POMILOVANJE. Čuj ti ludaka 10 - 12 godina. Taj ko izrekne takvu kaznu treba ga strpati u istu buvaru sa njim.

  • Sudija

    24. januar 2022 | 16:30

    Ovu nakazu ako ikada pustite na slobodu treba tuziti tužilaštvo,sudstvo i državu za krivično delo puštanja zveri koja golim rukama vadi oči živim ljudima !!! Brutalnost za dozivotnu bez mogućnosti posete i bilo kakvog kontakta sa spoljnim svetom !!!

  • Maja

    24. januar 2022 | 17:05

    On će iz zatvora izaći, a ona je trajno slepa. Gde je tu pravda?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA