≫ 

Hapšenje u Šumskoj upravi "Surdulica": Petoro "palih", za crnogorskim državljaninom se traga

Osumnjičeni se terete za krivično delo zloupotreba službenog položaja i zloupotreba službenog položaja u podstrekivanju

  • 0
Policija automobil rotacija

Foto: Shutterstock

Pripadnici MUP, Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu uhapsili su A. M. (42), M. D. (60), I. J. (45) i S. M. (42), zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba službenog položaja, kao i S. Đ. (64) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja u podstrekivanju, dok zbog istog krivičnog dela, intenzivno tragaju za 29-godišnjim crnogorskim državljaninom.

Osumnjičeni A. M, M. D, I. J. i S. M. se terete da su, kao zaposleni u Šumskoj upravi „Surdulica“, u periodu od 2018. do 2020. godine, sačinjavali i izdavali fiktivne propratnice za izvoz drvnih sortimenata trećim licima, iako su znali da količina izvezenih drva ne odgovara i ne potiče sa parcela koje su navedene u propratnicama, već je bespravno posečena na drugim privatnim i državnim parcelama.

Osumnjičeni S. Đ. i 29-godišnji muškarac terete se da su podstrekavali A. M. da prekorači svoja ovlašćenja i sačini fiktivne propratnice za izvoz drva, kao i da označi više stabala za seču nego što je dozvoljeno.

Takođe, A. M. je prihvatila prijave za žigosanje stabala van šume i prijave za doznaku stabala za seču na parcelama, čiji je suvlasnik S. Đ., bez dokaza o vlasništvu i saglasnosti ostalih suvlasnika za seču, a suprotno pravilniku Javnog preduzeća „Srbija šume“.

Osumnjičenima A. M., M. D., I. J., S. M. i S. Đ. određeno je zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivične prijave, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Video: Snimak inspektora MUP-a osumnjičenog za odavanje istrage kavčanima i Belivuku

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA