≫ 

Svedočila rođaka ubijenog Đokića: Džonić je mrzeo brata i zavideo mu

- Bratanica pokojnog Gorana Đokića, saslušana je na okolnost odnosa Đokića i Gorana Džonića, njihove bliskosti i uopšte. Kazala je da su njih dvojica bili jako bliski, da je Džonić bio jako zavidan i ljubomoran na svog brata, da je voleo da vređa ljude, da je bio agresivan- rekao je advokat Magdalinić

  • 4
Goran Džonić Porodica Đokić Foto-kolaž: Facebook/Goran Dzonic, Shutterstock, Privatna arhiva

Pred Višim javnim tužilaštvom u Nišu u nastavku dokaznog postupka a u sklopu istrage ubistva porodice Đokić iz aleksinačkog sela Moravac, danas su saslušana tri svedoka.

Iskaz je dala Jasmina Stevanović, bratanica pokojnog Gorana Đokića na okolnosti njegovog odnosa sa njegovim bratom od tetke Goranom Džonićem , koji se sumnjiči da je usmrtio Đokića, njegovu suprugu i ćerku.

Takođe, saslušan je i Milan Miletić, vlasnik vozila koji koristi Aleksandar Milošević iz Moravca koji se, kao i njegov rođeni brat Kostadin, tereti za saizvršilaštvo u zločinu. Osim njih, saslušan je i Dalibor Stojković, otac dečaka koga je šest meseci pre ubistva, vozilom udario Džonićev sin Stefan, koji je sa svojim bratom Milanom, u pritvoru zbog iste optužbe.

Filip Domazet, branilac Stefana i Milana Džonića kaže da se za njegove klijente današnjim iskazima svedoka ništa nije promenilo.

- Ovi svedoci nemaju nikakvih neposrednih saznanja o nemilom događaju, njihova saslušanja ne utiču na dalji tok istrage. Obzirom da očekujemo da pristignu brojna forenzička i grafološka veštačenja i još neka, nije izgledno da će istraga biti skoro okončana ali će morati da bude završena u zakonskom roku od šest meseci, tako da je to realno da se dogodi u naredna dva meseca - kazao je Domazet.

Andrija Magdalinić, branilac braće Milošević kazao je da su danas, po naredbi za proširenje istrage VJT, saslušana još tri svedoka.

- Ti iskazi jasno govore da jedini koji je krivično odgovoran u celoj ovoj situaciji je Goran Džonić. Ovi iskazi ne terete naše branjenike, nevini leže u pritvori, oni su taoci Gorana Džonića - kazao je Magdalinić.

Objasnio je da su svedoci saslušani na različite okolnosti koje nemaju direktne veze sa zločinom.

- Jedna je od svedoka je bila bratanica pokojnog Gorana Đokića, saslušana je na okolnost odnosa Đokića i Gorana Džonića, njihove bliskosti i uopšte. Kazala je da su njih dvojica bili jako bliski, da je Džonić bio jako zavidan i ljubomoran na svog brata, da je voleo da vređa ljude, da je bio agresivan. Ostala dva svedoka su nebitna, jedan je bio vlasnik vozila Aleksandra Miloševića, zato što je taj auto registrovan na invalida, pa je pozvan u svojstvu tog svedoka. Drugi svedok je otac dečka kojeg je Stefan Džonić udario kolima u alkoholisanom stanju pre pola godine. Ni on nije bitan, kazao je da nije bilo novčanog potraživanja prema Goranu Džoniću zbog ove nesreće - rekao je Magdalinić.

Mladen Magdalinić, takođe branilac braće Milošević kazao je da odavno očekuje završetak istrage.

- Odavno to priželjkujemo, moram da napomenem da tužilaštvo pomaže Goranu Džoniću , jer jedino njemu veruje, jedino njegova odbrana povezuje moje branjenike sa ovim događajima. Dokle god su oni u pritvoru, njemu se daje veštačko disanje, on veruje da će se izvući. Nadamo se da će se istraga brzo završiti , da će naši klijenti biti pušteni - rekao je advokat i dodao da ne očekuje da će nova veštačenja snimaka kamera sa reona Aleksinca i Moravca, gde su se kretali Džonić i Đokići, to je sve poznato, čekamo formalno da stignu u predmet. Međutim, ne verujem da će to uticati na stanje predmeta.

Tročlana porodica Džonić ubijena je 26. septembra u ataru sela Moravac. Za njihovo ubistvo osumnjičen je Goran Džonić ali i njegovi sinovi Milan i Stefan kao i braća K.M. i A.M. iz Moravca.

Video: Osumnjičeni Džonić stigao na svedočenje: Policija ga uvela na zadnja vrata

(Telegraf. rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Гаргамел

    25. januar 2022 | 17:15

    Распродати убицину имовину и обештетити невино притворене ... не да грађани плаћају !!!

  • Marković

    25. januar 2022 | 16:15

    Zavideo jednom zelenašu, dileru? Na čemu? Kad je to najniži sloj ljudi koji postoji. Ja žalim sve dilere, jer to čime se oni bave ne može nikad da izađe na dobro.

  • Goca

    25. januar 2022 | 17:40

    Markovic jadan si

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA