≫ 

Belivukovom saradniku ponavlja se suđenje, termin "prekazan": Gost "Tilta" preminuo od povreda

Milovanu Tadiću se sudi jer je kao član obezbeđenja noćnog kluba "Tilt" u decembru 2015. godine, gostu Slobodanu Vukiću naneo telesnu povredu od koje je on preminuo

  • 3
Milovan Tadić

Milovan Tadić, Foto: Telegraf.rs

Početak ponovljenog suđenja Milovanu Tadiću povodom optužbi da je kao član obezbeđenja noćnog kluba "Tilt", u decembru 2015. godine, gostu kluba Slobodanu Vukiću naneo tešku telesnu povredu od koje je on dve sedmice kasnije preminuo, odloženo je za mart.

Suđenje je trebalo da se održi u zgradi Specijalnog suda u Ustaničkoj ulici umesto u Palati pravde, ali je svedok koji je bio pozvan obavestio sud da i opravdanih razloga ne može da dođe.

Sudija je zbog toga prezakazala termin za 23. mart, rečeno je Tanjugu u Višem sudu.

Tadić je 4. februara 2021. godine uhapšen pod sumnjom da je pripadnik organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića i od tada se nalazi u pritvoru. Optužen je zbog preprodaje droge, i ne tereti se za ubistva, koja se toj grupi takođe stavljaju na teret optužnicom Tužilaštva za organizovani kriminal.

Tadiću se u slučaju "Tilt" suđenje ponavlja po nalogu Apelacionog suda u Beogradu, koji je prošlog leta ukinuo prvostepenu presudu kojom je Tadić bio osuđen na pet godina zatvora zbog nanošenja teških telesnih povreda Vukiću, koji je od posledica povreda preminuo u bolnici.

Pre tragičnog događaja Vukić je bio izbačen iz kluba, jer je bio u alkoholisanom stanju, ali je Tadić, kako se sumnja, svojom reakcijom prekoračio ovlašćenja koja ima kao obezbeđenje.

Tokom prvog suđenja u ovom slučaju urađena su tri veštačenja, koja su najpre obavili su stručnjaci iz Beograda, pa Novog Sada i na kraju iz Niša, jer je bilo sporno da li je Vukić umro od udarca u stomak koji mu je zadao Tadić ili usled drugih okolnosti.

Vukić je preminuo u januaru 2016, dve nedelje posle tuče sa članovima obezbedenja kluba “Tilt”.

Tadić je sada u pritvoru i pod istragom kao osumnjičeni član Belivukove grupe i tereti se za zločinačko udruživanje i preprodaju droge.

Video: Akcija hapšenja dvojice saradnika Veljka Belivuka

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA