U selu kod Šapca vlada neverica jer je napasnik pušten na slobodu: "Neprihvatljivo da slobodno šeta"

Aleksandar I. pušten je na slobodu posle šest meseci

  • 43
Nasilje devojčica žena devojka stop

Foto: Shutterstock

Od kada je u petak popodne iz pritvora pušten Aleksandar I. (38) iz Mačvanskog Belotića, koji je optužen za obljubu dvanaestogodišnje devojčice iz komšiluka, u ovom selu je zavladala neverica. Nema meštanina koji ne izražava solidarnost sa porodicom devojčice zbog toga što ponovo prolazi kroz pakao, samo šest meseci od monstruoznog događaja.

Iako pravni laici, sa još uvek svežim sećanjem na 19. jun prošle godine, kada je Aleksandar I. napastvovao devojčicu, nisu mogli da pretpostave da će iz zatvora da izađe pre nego što bude osuđen.

- Zovu telefonom, dolaze kući da pitaju treba li nam nešto. Pognu glavu, neprijatno im je donekle da razgovaraju o tome sa nama kao roditeljima, ne znaju ni sami šta bi nam rekli. Najbliže komšije ne izlaze iz naše kuće, prave nam društvo i trude se da skrenemo misli sa ove bolne teme - kaže majka Stanka.

Dodaje kako je zadivljena i podrškom na drušvenim mrežama posle brojnih tekstova u medijima proteklog vikenda, a naročito od udruženja koja se bavi zaštitom dece i žena od nasilja.

Otac Vladan se nadovezuje i ne krije osećaj da će sudovi brzo izmeniti svoju odluku posle žalbe koju je uputilo Više javno tužilaštvo u Šapcu i napasnika vratiti u zatvor. Kaže da ne zna ništa o pravu i nikada nije bio na sudu, ali mu kao "običnom" čoveku i roditelju nije prihvatljivo da ljudi poput Aleksandra I. slobodno šetaju.

- Sudije u Apelacionom sudu u Novom Sadu su odlučile da usvoje njegovu žalbu povodom produženja pritvora koje je odredio Viši sud u Šapcu pritvora i dali veoma čudno obrazloženje. Napisali su da javnost vše nije istim intenzitetom uznemirena jer mediji ne pišu o događaju, pa je zbog toga svejedno da li je on zatvoru ili na slobodi. Zaboravili su da se radi o detetu, da su naše kuće u blizini i nisu vodili brigu o tome kako će takva odluka da utiče na nju koja danas-sutra može i da ga sretne ili da je ponovo napadne - kaže otac Vladan.

Majka i otac dodaju da bi od muke koja ih pritiska poslednja tri dana samo plakali, ali se trude da budu jaki, prikrivaju bol i patnju da ne bi još više brinuli ćerku i drugo dvoje dece.

Pričaju da je ćerka, a i cela porodica, dovoljno patila poslednjih šest meseci. Devojčica se još nije oporavila, iako tri puta nedeljno posećuje psihologa i dva puta mesečno psihijatra. Redovno ide u školu, a sa nastave izostaje povremeno uz razumevanje nastavnika kada joj nije dobro.

- Nekada loše spava, često se budi, napasnik joj dolazi u snove i priviđa joj se. Dešava se da priča sa mnom ili sa ocem, a vidi njega i onda vrišti i plače, pa je smirujemo. Pola godine je na lekovima za smirenje, a ima samo 12 godina. Od kada je taj čovek na slobodi još više je uznemirena. Spavam sa njom i ne ostavljamo je samu kod kuće i ne puštamo u školu - nastavlja Stanka.

Odluku da Aleksandar I. bude pušten iz pritvora doneo je Viši sud u Šapcu u petak popodne posle odluke Apelacionog suda u Novom Sadu 17. januara da prihvati njegovu žalbu na odluku Višeg suda od 11. januara da u pritvoru bude još 30 dana. Više javno tužilaštvo, koje je 10. decembra prošle godine podiglo optužnicu protiv Aleksandra I. uložilo je žalbu o kojoj će odlučivati Apelacioni sud u Novom Sadu.

- Svuda se govori i piše o zaštiti dece, a sud je pustio na slobodu nasilnika koji živi 200 metara od naše kuće. Verujem, bez obzira što će o žalbi odlučivati isti sud, da će ovog puta sudije odlučiti drugačije i nasilnika vratiti u zatvor - dodaje na kraju otac Vladan.

Video: Nakon što je pušten na slobodu: Ispovest roditelja devojčice koju je obljubio kućni prijatelj

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • degol

    25. januar 2022 | 19:43

    Ime i prezime sudije/sudijice. Da se rodbina ponosi.

  • Normalan

    25. januar 2022 | 20:44

    Bar u selu moze da ga pojede mrak, ako me razumete..Kad prvog pojede mrak, druge ce da plasi isti.

  • Ja

    25. januar 2022 | 19:53

    Recimo, da se desi logičan sled i kad već neće sud , narod da mu sudi. Ima li tu neke krivice tog sudije, ili će oprostiti narodu ako slučaj ne bude medijski propraćen? Pošto je sud slično nebulozno objašnjenje dao kada je puštao ovog manijaka na slobodu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA