≫ 

Nastavljeno suđenje Ivani Buhi, svedočio njen bivši suprug: Optužio je za neplaćanje alimentacije

Osumnjičenoj se sudi zbog lažnog svedočenja protiv njega u drugom postupku u kojem je osuđen na zatvorsku kaznu

  • 0
Ivana Buha Foto: ATA Images

U Prvom osnovnom sudu u Beogradu danas je nastavljeno suđenje Ivani Buhi, svedočenjem njenog bivšeg supruga, prvog svedoka - saradnika Ljubiše Buhe Čumeta.

Ljubiša Buha je nju danas optužio da mu ne plaća alimentaciju (za zajedničko dete, nad kojim je on dobio starateljstvo).

Ivani Buhi se inače sudi zbog lažnog svedočenja protiv njega u drugom postupku u kojem je osuđen na zatvorsku kaznu, prenosi Tanjug.

Ivana Buha je najpre istakla da njen bivši suprug nije osuđen zbog njenih navoda za koje joj se sada sudi, a nakon toga je pitala Buhu zašto kada je podnosio krivičnu prijavu tužilaštvu protiv nje za davanje lažnog iskaza nije naveo i da ga je na drugom suđenju više puta optužila da je ubica.

- Mogao sam, ali nisam - rekao je Buha, pa pojasnio da je krivičnu prijavu podneo samo za ono za šta je imao materijalne dokaze.

Ivana je na to zatražila od tužioca da sam proširi optižni predlog protiv nje i za navode da je Buha ubica, a da će u suprotnom tražiti njegovo izuzuzeće, jer nije reagovao na kršenje zakona.

Bivša supruga je potom Buhu pitala i da li su njene posete njemu u KPZ Padinska Skela bile otvorene ili zatvorene, na šta je on odgovorio da su bile pod nadzorom komandira koji je stajao na udaljenosti od metar - metar i po od njih.

Odgovore Buhe , Ivana je nazvala lažnim, navodeći da je nastavio da laže kao i pre.

Buha je na kraju svedočenja u dva navrata pitao tužioca da li može da ga sačeka i da mu odmah podnese i krivičnu prijavu protiv bivše žene zbog neplaćanja alimentacije, ali mu je objašnjeno da to ne može baš tako...

Sledeće suđenje biće naknadno zakazano, jer je tužilac povukao spise predmeta na razmatranje.

Ivana Buha je optužena za davanje lažnog iskaza u postupku protiv bivšeg supruga koji je ranije vođen protiv njega.

Buha je tokom tog postupka proglašen krivim i u julu 2019. godine je izašao iz zatvora, pošto je izdržao kaznu od četiri godine i osam meseci.

Na početku suđenja, Ivana Buha je odlucila da ne angažuje advokata i da se sama brani pred sudom.

Video: Evo koliko para Darko mora da daje za sina: Pao dogovor o alimentaciji i starateljstvu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA