≫ 

Vozač koji je usmrtio devojčicu na Novom Beogradu negirao krivično delo: Ukinut mu pritvor

Vozač se u policiji branio rečima "da je devojčica istrčala iza autobusa i da ju je on udario prednjim delom vozila i oborio na kolovoz"

  • 15
Nesreća saobraćaj Novi Beograd Foto: Telegraf.rs

Vozač kamiona M. M. (34) koji je u utorak oko 16 časova usmrtio devojčicu I. T. (11) danas je saslušan u Trećem osnovnom tužilaštvu u Novom Beogradu i tada je negirao izvršenje krivičnog dela koje mu je stavljeno na teret.

On je istakao da je devojčica pretrčavala kolovoz u Ulici Dr Ivana Ribara, prilikom izlaska iz autobusa, što je utvrđeno i uvidom u pribavljene video snimke iz autobusa i sa nadzornih kamera na raskrsnici.

Radi utvrđivanja svih činjenica u daljem toku postupka obaviće se saobraćajno-tehničko vestačenje, nakon izrade izvestaja o vanredno-tehnickom pregledu vozila.

S obzirom na činjenicu da je osumnjičeni prethodno neosuđivan, da ne postoje drugi zakonski razlozi da se uputi predlog za određivanje pritvora, osumnjičenom je odlukom tužilaštva ukinuto zadržavanje.

M. M. se tereti za krivično delo - teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

Kako Telegraf. rs saznaje, vozač je nakon neseće podvrgnut akotestiranju i prisustvu opojnih  droga u organizmu. Njemu je nakon tragedije određen pritvor u trajanju od 48 sati.

Kamion je poslat na vanredni tehnički pregled koji će utvrditi ispravnost vozila, ali i niz drugih pojedinosti.

- Vozač  je na saslušanju u policiji rekao da je dete izašlo iz autobusa, da je istrčalo pred kamion i da ga je on udario prednjim delom vozila. Devojčicu je oborio na kolovoz, a lekari su mogli samo da konstatuju smrt- kaže naš izvor blizak istrazi.

Video: Jeziv prizor: Pri punoj brzini se zakucao u dva vozila, usmrtio ženu pa hladnokrvno pobegao

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • blagoje jovovic

    27. januar 2022 | 14:46

    Sta ce njemu veca kazna od ove da se do kraja zivota nocu budi znojav i uplakan, razmisljajuci da li je nesto mogao drugacije da uradi!

  • 534

    27. januar 2022 | 14:47

    U normalnoj državi ne bi bio ni privođen jer je jasno da nije kriv. Ovde se vodi kao osumnjičen. Za šta?

  • Filip

    27. januar 2022 | 15:14

    Gde moze da zaustavi kamion u milisekundi, tu ne moze da se odreaguje… ni auto ne bi mogao da zaustavi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA