≫ 

Danas će biti sahranjen dečak kojeg je pregazio sveštenik u Ljuboviji: Pokosio ga u blizini kuće

Nesreća se dogodila preksinoć oko 19.30 časova u selu Donja Ljuboviđa

  • 2
policija ilustracija

Foto: Pixabay/ Ilustracija

Mladi ljubovijski sveštenik J. S. (28) će biti predat nadležnom tužiocu kada mu istekne 48-časovno zadržavanje u policiji, a 15-godišnji dečak kojeg je preksinoć usmrtio svojim automobilom danas će biti sahranjen na mesnom groblju.

Podsetimo, J. S. je juče odmah nakon otpusta iz lozničke bolnice, gde je bio smešten zbog lakših telesnih povreda, uhapšen pod sumnjom da je počinio teško krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja i šoka koji je doživeo, a nakon što mu istekne mera policijskog zadržavanja biće uz krivičnu prijavu predat osnovnom tužilaštvu, prenosi Blic.

Nesreća se dogodila preksinoć oko 19.30 časova u selu Donja Ljuboviđa, oko šest kilometara od Ljubovije na putu Ljubovija-Valjevo. Poginuli dečak, učenik prvog razreda srednje turističke škole, iz Ljubovije se autobusom vraćao kući u Donju Ljuboviđu, a nastradao je, praktično, nadomak svog doma.

- Cela tragedija je splet nesrećnih okolnosti. Dečak je izašao iz autobusa, samo je želeo da što pre stigne kući, ali je na žalost, umesto da sačeka da autobus nakon zaustavljanja nastavi put pa potom pređe kolovoz, prošao sa njegove zadnje strane i odmah počeo da pretrčava put. S druge strane, J. S. koji je vozio svoj automobil “subaru” dolazio je iz suprotnog pravca, visina trenutno zaustavljenog autobusa je ograničavala preglednost i direktno je naleteo na dečaka koji se tog trenutka našao na kolovozu. Vozač nije bio pod dejstvom alkohola, a dalja istraga treba da pokaže da li je pri dolasku na samo mesto nesreće, videvši zaustavljeni autobus, smanjio brzinu kretanja – navode izvori iz istrage.

Dečaku su reanimacijom pomoć pokušali da ukažu lekari Doma zdravlja u Ljuboviji, ali je on zbog težine povreda na žalost preminio. Porodica će sina jedinca danas sahraniti na mesnom groblju.

J.S. čiji je otac takođe sveštenik u Ljuboviji, bio je veroučitelj, rukopoložen je pre manje od mesec dana i dobio je parohiju u jednom ljubovijskom selu.

Video: Udario bakicu na pešačkom i otišao kao da je okrznuo trotoar, drugi auto stao da pomogne

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lord

    27. januar 2022 | 13:11

    Nije mi jasno zasto krive svestenika,decaka niko nije naucio kako se prelazi ulica...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA