≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ovo je sudija Apelacionog suda iznela o ubistvu Miloša: Ubica doveden iz pritvora, porodica na pomenu

Vreme čitanja: oko 2 min.

Apelacioni sud može prvostepenu presudu da potvrdi, preinači ili da je ukine i naloži ponavljanje suđenja, a može i sam da otvori glavni pretres i izvede klljučne dokaze za presuđenje

  • 26
Milos Mileusnic, Nedjeljko Djurovic, presuda

Ilustracija: Nikola Jovanović Foto: Facebook

Apelacioni sud u Beogradu razmatrao je danas žalbe na prvostepenu presudu kojom je lane u septembru Neđeljko Ðurović (31) osuđen na 30 godina zatvora za ubistvo studenta Miloša Mileusnića (24) u januaru 2019. godine ispred zgrade u Ulici Dimitrija Tucovića u Beogradu.

Sednici je prisustvovao optuženi Ðurović koji je doveden iz pritvora,i njegovi branioci, dok se tužilac nije odazvao na poziv suda.

Prvi put otac ubijenog Mileusnića nije prisustvovao sednici suda jer je, kako je rekao medijima, bio na groblju povodom trogodišnjice smrti sina.

Sudija je procitao prvostepenu presudu, dokaze, svedočenja očevidaca, iskaze veštaka i Ðurovićevu odbranu.

Apelacioni sud može prvostepenu presudu da potvrdi, preinači ili da je ukine i naloži ponavljanje suđenja, a može i sam da otvori glavni pretres i izvede klljučne dokaze za presuđenje.

Viši sud u Beogradu je presudio 14. septembra 2021. godine da je Ðurović kriv za teško ubistvo na osnovu priloženih bioloških tragova, snimaka sa kamera, izjava svedoka i ostalih dokaza.

Presudom je utvrdio da je Ðurović 27. januara izašao sa nožem u ruci iz svoje kuće, naleteo na Mileusnića i izbo ga oko 05.50 sati.

"Žrtvu je izabrao nasumično, nije poznavao Miloša, već ga je ubio iz čiste obesti, bezdušno i bezobzirno, sa direktnim umišaljem, zbog čega ga je osudio za krivično delo teško ubistvo na podmukao način", rekla je sudija Nataša Albijanić prolikom izricanja presude.

Sudija je podsetila da je Ðurović sam policajce odveo na mesto gde je odbacio nož, te da sud nije prihvatio njegovu odbanu u kojoj je negirao da je on izvršio ubistvo, već je prihvatio svedočenje policajaca.

Sud je oca ubijenog mladića kao oštećenog uputio da u parnici ostvari svoj imovinsko pravni zahtev, a Ðuroviću je produžio pritvor do upućivanja na izdržavanje kazne, od pravosnažnosti presude.

Tužilaštvo je tražilo da optuženi bude osuđen na maksimalnu kaznu zatvora od 40 godina, dok je Ðurović od početka suđenja negirao da je on osoba koja je na smrt Mileusnića izbola nožem u ranim jutarnjim časovima 27. januara 2019.

Prema pisanju medija, Ðurović je iz imućne porodice iz Požarevca, ali godinama živi u Beogradu, gde su mu roditelji kupili stan.

Mileusnić je bio student iz Čačka, koji je od zadobijenih povreda preminuo u Urgentnom centru.

Video: Sestra ubijenog Miloša Mileusnića prvi put javno govori o životu bez brata, ubistvu i presudi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dr

    27. januar 2022 | 17:09

    Pravdo, sudije, kad vas molimo kad vec nema smrtne kazne da ovog zlocinca osudite na najmanje 40 godina zatvora bez mogucnosti pomilovanja i ublazavanja kazne. Ovo je misljenje vecine normanh ljudi u Srbiji. Hvala!

  • SANJA

    27. januar 2022 | 17:06

    Iz imucne porodice,znaci iz dosade i bahatosti ubio coveka! garant i drogiran

  • Zeljko

    27. januar 2022 | 16:44

    nadam se da ce ostali robijasi da ga "dovedu u red"!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA