300 kg droge planirano da završi u Turskoj, jedan košta do 8.000 evra: Ovo je bio plan albanske mafije

Vulin je naglasio da kod kriminalaca nema nacionalnosti i da ga ne zanima da li je neko Albanac ili Srbin

  • 3
Zaplenjena marihuana Foto: MUP Srbije

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas da je zaplena 300 kilograma marihuane u Velikom Trnovcu prva velika zaplena u tom mestu nakon decenija, istakavši da zaplena u tom kraju nije bilo ne zbog policijskih već iz političkih razloga, jer je reč o čisto albanskoj sredini u koju se svaki ulazak policije tumači kao izazivanje međunacionalnih sukoba.

- Reč je o sredini koja je stalno pokušavala da se politički brani kada se vodi borba sa kriminalom. Srbija koju vodi predsednik Aleksandar Vučić je zemlja u kojoj se zakon primenjuje svuda i nema veze koje ste vere ili nacije, samo je bitno da li poštujete zakon - rekao je ministar Vulin u jutarnjem dnevniku RTS.

Naglasio je da kod kriminalaca nema nacionalnosti i da ga ne zanima da li je neko Albanac ili Srbin, jer ako švercuje marihuanu i bavi se kriminalom biće pronađen i kažnjen.

Ministar je rekao da je hapšenjem ove kriminalne bande, koja je kako je istakao albanska mafija, razbijen lanac krijumčarenja marihuane ka Turskoj i podsetio da je ista krijumčarska grupa pre nešto više od godinu dana pala u Aranđelovcu sa 670 kilograma marihuane.

- Marihuana je trebalo da završi u Turskoj, išla je iz Albanije, pa je trebalo da se preko Severne Makedonije prebaci u Srbiju i odatle kamionima u Tursku, gde trenutno kilogram marihuane košta između šest i osam hiljada evra. Turska je u konkretnom slučaju postala uvoznik droge - objasnio je ministar policije.

Prema njegovim rečima, posle ove dve velike zaplene i hapšenja ova kriminalna banda, koja je imala moćnu bazu u Srbiji, Albaniji, Severnoj Makedoniji i Kosovu i Metohiji, je razbijena.

- Pokazali smo kako radi ozbiljna policija. Ponosan sam na pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za droge i sve delove policije koji su zajedno radili i pokazali da sinergija daje izvanredne rezultate - rekao je ministar Vulin.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Samo pitam

    28. januar 2022 | 09:59

    Ako su hapšeni prošle godine zašto nisu u zatvoru?

  • NS

    28. januar 2022 | 17:27

    Bravo ministre! Tako se radi. Ni po babu ni po stricevima. Kriminalac je kriminalac, ma koje vere bio. Oni se izmedju sebe jako dobro slazu, ne pitajuci za veru.Srbiju treba ocistiti od takvih. Ne sme se dozvoliti nikome da zloputrebljava svoju veru u odbrani kriminala koji cini.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA