≫ 

Rumun rekao carinicima u Preševu da nema ništa, ali oni su u autu na prikolici našli ovo seme

Pronađena i plastična providna kesa u kojoj se nalazila marihuana

  • 0
Zaplenjena marihuana Foto: Uprava carina

Carinici su u saradnji sa policijom u ponedeljak na prelazu Preševo sprečili pokušaj da u zemlju uđe gotovo kilogram semena marihuane sakrivenih u automobilu prevoženom na prikolici.

Pokušaj krijumčarenja semena droge otkriven je kada je na red za kontrolu na ulazu u Srbiju pristigao ''tuareg'' rumunskih registarskih oznaka sa prikolicom na kojoj je bio šlepan drugi automobil.

Vozilom je upravljao 38-godišnji državljanin Rumunije koji je, kao i njegov saputnik, carinicima rekao da nema ništa da prijavi.

Međutim, tokom detaljne kontrole koja je usledila, pregledano je sve – uključujući i automobil koji se nalazio na prikolici.

Upravo je ispod rezervnog točka tog automobila, za koji se kao vlasnik prijavio suvozač, pronađena jedna plastična providna kesa u kojoj se nalazila biljna materija karakterističnog mirisa – marihuana.

Daljim pretresom, u saradnji sa ekipom za uviđaje policijske stanice Preševo, u prtljažniku je ispod poklopca za alat pronađena i jedna papirna kesa orginalnog pakovanja u kojoj se nalazila biljna materija tamno zelene boje za koju se sumnja da se radi o semenu biljke kanabis, za koju se kao vlasnik izjasnio vozač.

Merenjem na elektronskoj vagi ustanovljeno je da je težina kese sa biljnom materijom - 40 grama, dok je ukupna težina semena te biljke bila 791 gram.

Video: BIA i MUP upali u laboratoriju marihuane: U saksijama 90 stabljika konoplje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA