≫ 

Pijan vozio decu, 4 drugarice kolima sletele u Moravu: Za 24 sata tri teške saobraćajke, ginuli mladi

Negde je uzrok bio klizav put, ali negde je, kako se sumnja, ipak posredi bila brza i neoprezna vožnja

  • 4
Crna subota Foto: Pixabay, Shutterstock, Milena Đorđević, Marko Jovanović

Klizavi putevi ili neoprezna vožnja? Šta god da je uzrok, u prethodna 24 sata u Srbiji su se nažalost dogodile tri teške saobraćajne nesreće u kojima su ugašeni mladi životi, a povređena deca. 

Sve je počelo strašnim sudarom u mestu Kusadak kod Smederevske Palanke. Jedna osoba je poginula, a više njih je povređeno. Do sudara je došlo zbog preticanja.

Vozač "škode" preticao je u krivini preko pune linije i izazvao nezgodu u kojoj je nastradao vozač "forda" koji je imao samo 20 godina.

Devojka (20) iz Smederevske Palanke, koja je bila suvozač u "fordu" zadobila je, za sada, neutvrđeni stepen povreda.

Vozač "škode" M. K. (39), koji je bio pod dejstvom alkohola, u automobilu je bio sa dva deteta (4 i 11 godina) i ona su zadobila povrede, ali srećom ne opasne po život. Deca su prevezena u Klinički centar u Beogradu.

Zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja, policija je privela M. K. i određeno mu je zadržavanje do 48 sati, nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden višem javnom tužiocu u Smederevu.

Crni niz nastavio se ujutru. Prenula nas je vest da su u teškoj nesreći kod Kruševca dve osobe poginule, a tri povređene.

Prema prvim informacijama, došlo je do direktnog sudara kamiona i putničkog vozila. Stradale su dve osobe iz putničkog automobila, dok su tri povređene. Sumnja se da je kamion prešao u suprotnu stranu kolovoza i direktno udario u "suzuki", koji mu je dolazio u susret.

Nesreća se dogodila oko 6.30 na putu Kruševac-Aleksandrovac, kod Pepeljevca, a život su izgubili G.M. (1970.) iz Kožetina i Z.V. (1967.) iz Aleksandrovca.

Zatim je stigla i tužna vest o nastradalim mladim devojkama starim između 20 i 22 godine. U udesu kod Vladičinog Hana, kada je auto, u kojem su bile četiri devojke, sleteo u Južnu Moravu. Dve devojke su isplivale, telo jedne je odmah pronađeno, a za drugom se traga u Južnoj Moravi.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A post shared by 192.RS (@192_rs)

Njihove drugarice, dve devojke iz Predejana, zbrinute su jutros oko 7 sati na Urgentnom odeljenju vranjskog Zdravstvenog centra.

Načelnik Urgentne službe dr Ljubiša Stojiljković rekao je za Novosti da devojke imaju povrede u predelu glave, te da je u toku kompletna opservacija pacijentkinja, ali da u ovom trenutku nisu životno ugrožene.

Osnovno javno tužilaštvo u Vladičinom Hanu zajedno sa Višim javnim tužilaštvom u Vranju, preduzima sve radnje i mere na utvrđivanju okolnosti nastanka saobraćajne nesreće.

Kako se navodi u saopštenju, osoba koja je upravljala vozilom posedovala je probnu dozvolu.

Voleli bismo da ovu vest danas mi ne moramo da pišemo, a vi da je čitate. Zato pazite dok vozite. Nisu u pitanju samo vaši životi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Realan

    29. januar 2022 | 13:20

    Dok po putevima haraju pijani i drogirani i gase tudje živote,meni stigla kazna za svetla što nisam upalio u sred bela dana i to sud traži zatvor za 3000 dinara..

  • zac

    29. januar 2022 | 13:14

    Samo oduzimanje dozvola uz veliku kaznu moze spreciti ove ludake na drumovima,( putevima).

  • Kum

    29. januar 2022 | 12:41

    Dok novcane kazne budu tako male nista se nece promeniti, u Srbiji boli samo novac, tako da vece kazne a ne glupa ogranicavanja probne dozvole

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA