≫ 

Predložen pritvor osumnjičenima za kupoprodaju lažnih kovid sertifikata u Kovačici

Prema svim osumnjičenima je predložen pritvor, a odluka o pritvoru još uvek nije dostavljena tužilaštvu

  • 2
Hapšenje, potvrda o vakcinaciji Foto: Shutterstock, Telegraf

Nakon sprovedene akcije MUP i Višeg javnog tužilaštva, kada su uhapšeni direktor i još dvoje zaposlenih u Domu zdravlja u Kovačici, zbog sumnje da su prodavali lažne potvrdeo vakcinaciji protiv virusa korona, kao i šestoro ljudi koji su potvrde kupili, osumnjičeni su saslušani.

Dana 4. 2. 2022. godine, u Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, saslušani su osumnjičeni P. V, direktor Doma zdravlja "Kovačica", na oklonosti izvršenja krivičnog dela trgovina uticajem, M. R, administrativni radnik na poslovima tehničke i administrativne pomoći pri vakcinaciji tokom pandemije kovid 19, u Domu zdravlja "Kovačica", na okolnosti izvršenja krivičnog dela zloupotreba službenog položaja, S. S, referent za zaštitu od požara, u Domu zdravlja "Kovačica", na okolnosti izvršenja krivičnog dela trgovina uticajem podstrekavanjem, S. D, na okolnosti izvršenja krivičnog dela trgovina uticajem pomaganjem i M. D, M. S, M. A, G. S. i G. N, na okolnosti izvršenja krivičnog dela falsifikovanje isprave.

Sumnja se da je P. V, kome su pomogli S. S. i D. S, fizičkim licima D. M, S. M, A. M, S. G, N. G. i još jednoj osobi za kojom se traga, za novčani iznos od po 300 evra po osobi omogućio dobijanje potvrda o izvršenoj imunizaciji iako nisu primili vakcinu.

Prema svim osumnjičenima je predložen pritvor, a odluka o pritvoru još uvek nije dostavljena tužilaštvu.

Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu će sprovesti dalju istragu u ovom predmetu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA