≫ 

Šarplaninac usmrtio ženu kod Aleksinca, prebačen u prihvatilište, ovako sada izgleda: "Niko ga ne želi"

Pas je preskočio kavez, ušao u susedno dvorište i napao ženu

Šarplaninac ubio ženu Foto: Privatna arhiva, Shutterstock

Pre dva meseca u selu Ljupten kod Aleksinca dogodila se nesreća u kojoj je šarplaninac naneo telesne povrede ženi (68) koja je kasnije preminula, saznaje Telegraf.rs.

Naime, pas koji je bio zatvoren, uspeo je da iz boksa preskoči ogradu i uđe u susedno dvorište, gde je i napao nesrećnu ženu.

- Pas je bio zatvoren. Vlasnik ga je držao u boksu. Pas je preskočio kavez, ušao u susedno dvorište i napao ženu. Ona je posle dva dana podlegla povredama i preminula - kaže Robert Ristić iz JKP "Komunalne usluge" Aleksinac.

On kaže da su odmah po prijavi policije izašli na teren i da su uhvatili šarplaninca. On se trenutno nalazi u prihvatilištu.

- Niko ne želi da ga udomi, niko ne pokazuje interesovanje prema njemu. Međutim, pas nije besan - kaže Robert.

Šarplaninca hrane granulama, većim količinama hleba, takođe dobija hranu i iz Gerontološkog centra.

U toku postupak protiv vlasnika psa

- Obaveštavamo Vas da je pred Osnovnim javnim tužilaštvom u Aleksincu u toku pretkrivični postupak protiv M.K. (64) zbog postojanja osnovane sumnje da je učinjeno krivično delo teško delo protiv opšte sigurnosti na štetu oštećene K.J. (68), te da je zakazana dokazna radnja saslušanja osumnjičenog lica radi davanja odbrane, nakon čega će biti odlučeno o daljem toku postupka - potvrdili su nam iz Osnovnog javnog tužilaštva u Aleksincu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bojan

    23. april 2022 | 08:51

    Čuj „niko ga ne zeli“ pa takvi psi se u normalnim drzavama podhitno uspavljuju

  • Cuckić

    23. april 2022 | 09:56

    Zabraniti ulaz svima sa životinjama u tržnim centrima! U Delti u Nišu toliko kompleksaša, poremećenih licnosti i sponzoruša kao ove iz Zadruge kojima su "dečkici" narko dileri ili dečkići njihovih majki ili šta već kupili fensi pse pa tako one sa napumpanim usnama i botox terapijama bez dana radnog staža krenu sa dzukcima u sam tržni centar pa glume face!

  • Ana

    23. april 2022 | 09:36

    Ni jedan pas nije agresivan ako ga takvim ne napravi vlasnik. Drzati sar planinca u kavezu je zlocin. Tako nesto imamo u komsiluku. Drzi sar planinca u boksu leti na 40c. Vlasnik treba da odgovara zbog ovog mucenja zivotinje i ubistva zene.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA