≫ 

Stefanović: Pominjanje mog imena sa bilo kakvim kriminalom je laž i manipulacija

Stefanović je izjavio da svaki optuženi u iznošenju odbrane, pa i bivša državna sekretarka MUP-a Dijana Hrkalović i njena odbrana pred Specijalnim sudom imaju pravo da lažu

  • 6
Nebojša Stefanović Gornji Milanovac Foto: MO RS

Ministar odbrane Nebojša Stefanović govorio je danas o napadima kojima je izložen i naglasio da je pominjanje njegovog imena sa bilo kakvim kriminalom "potpuna laž i manipulacija", kao i da "postoji određeni upliv politike i određenih interesa u ovim slučajevima".

On je tokom gostovanja na TV Pink rekao i da ne želi da se oglašava u medijima po tom pitanju i da se trudi da se drži zakona i da ne komentariše sudske procese koji su u toku, ali je naglasio da postoji "određeni upliv politike i određenih interesa u ovim slučajevima" koji, kako je naveo, nemaju veze "ni sa pravdom ni sa pravosuđem", prenosi Tanjug.

On je izjavio da svaki optuženi u iznošenju odbrane, pa i bivša državna sekretarka MUP-a Dijana Hrkalović i njena odbrana pred Specijalnim sudom imaju pravo da lažu, i da su oni u ovom procesu to "zakonsko pravo obilato koristili".

Naveo je i da je njen advokat Vladimir Ðukanović odgovoran za "pravljenje ovakve strategije odbrane" pošto, kako je naveo, "odbranu ne zasniva na informacijama i dokazima". On je još naglasio i da je kada je pomenuo "upliv politike i interesnih grupa u pravosuđe" mislio na ponašanje advokata Ðukanovića.

Stefanović je izjavio da Ðukanović nije samo advokat, već i član Visokog saveta sudstva i da on utiče na izbor sudija.

- On u medijima i na sudu zastupa svoje klijente, nekad zvanično, nekad nezvanično - naveo je Stefanović i dodao da je Ðukanović pod "nejasnim okolnostima" postao advokat Dijane Hrkalović, ali da "on ima pravo na to".

On je rekao i da je Ðukanović "posredno uključen u odbranu nekih ljudi kroz medijske kampanje na televizijama i kroz televizijsku emisiju koju sam vodi”. Stefanović smatra da Ðukanović svojim medijskim i političkim istupima pokušava da utiče na tok suđenja i istražnog procesa.

Đukanović promoviše svoj advokatski biznis

- Ovde nema ničega volešbnog, jer je on faktički političar i član VSS. On je član Predsedništva SNS kao i ja, ali ja to ne radim. On to radi da bi promovisao svoj advokatski biznis. To je suština i ogoljena istina - naglasio je Stefanović.

On je rekao i da se Ðukanovićevi klijenti "nadaju boljem tretmanu i položaju zato što smatraju da za branioca imaju uticajnu političku ličnost koja to može da im izdejstvuje" i po njegovom mišljenju radi se o "teškim zloupotrebama".

- Nedopustivo je da vi budete uticajni političar i advokat koji, pred sudijama u čijem izboru učestvujete, branite klijente, a onda još na televizijskim emisijama objašnjavate šta oni moraju da prihvate -  naveo je Stefanović.

On je još rekao i da o toku suđenja ne želi da se izjašnjava, ali da misli da je svima u interesu "da se svako suđenje odvija u skladu sa zakonom, u skladu sa dokazima, a da sudije samostalno donose odluke".

Stefanović je rekao i da ne misli da je on najnapadaniji političar.

- To je bez sumnje predsednik Vučić, koji je morao da podnese taj težak teret i da bez ikakve potrebe i krivice bude najnapadaniji političar u Srbiji, drago mi je ako mogu da mu pomognem i podnesem deo tereta - izjavio je Stefanović.

Video: Izjava advokata Dijane Hrkalović: Neko možda želi da krivicu za svoja nedela svali na nju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA