≫ 

"Policija!": Ovako je izgledalo "uletanje" u dve "profi" laboratorije droge u Starim Banovcima i Batajnici

Kako se sumnja, članovi ove organizovane kriminalne grupe su od septembra 2021. godine trgovali narkoticima na teritoriji Beograda, Republike Srbije i regiona

  • 1

U Srbiji je u roku od samo nekoliko dana razbijena još jedna narko grupa. Posle hapšenja u Mislođinu, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala UKP, u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal, razbili su još jednu organizovanu kriminalnu grupu i otkrili dve laboratorije za proizvodnju marihuane u Starim Banovcima i Batajnici.

Kako se sumnja, članovi ove organizovane kriminalne grupe su od septembra 2021. godine trgovali narkoticima na teritoriji Beograda, Republike Srbije i regiona.

Policija je uhapsila T. M. (1958) i T. D. (1967) zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, dok se za dve osobe intenzivno traga.

Policija je u Starim Banovcima pronašla instaliranu, aktivnu laboratoriju za proizvodnju marihuane, gde su zaplenjene 123 stabljike kanabisa prosečne visine 55 centimetara, kao i oko 4,5 kilograma marihuane namenjene za dalju prodaju.

Pretresom prostorija u Batajnici, policija je pronašla još jednu laboratoriju za proizvodnju marihuane, 276 stabljika kanabisa prosečne visine 90 centimetara i oko 0,7 kilograma marihuane, koja je, kako se sumnja, namenjena za dalju distribuciju.

Takođe, pretresom lokacija policija je pronašla i 4.000 evra koji su, kako se sumnja, stečeni prodajom narkotika. Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni su, uz krivičnu prijavu, privedeni nadležnom tužilaštvu, nakon čega im je sudija za prethodni postupak odredio pritvor do 30 dana.

BONUS VIDEO:

Video: Spektakularno hapšenje dilera: Pokušali da pobegnu, zakucali se u policijski automobil

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA