≫ 

Zaplenjeno 36 "komada" luksuznog "Belog đavola": Nesvakidašnji ulov u carinskom skladištu u Beogradu

Među prijavljenom robom pronađeno je i 200 paklica cigareta kineske marke "Huanghelou" u takođe luksuznoj ambalaži

  • 1
Zaplena cigarete i alkoholna pića Foto: Uprava Carina RS

Carinici su 14. maja 2022. godine prilikom kontrole jednog javnog carinskog skladišta u Beogradu, u jednom od kontejnera, među prijavljenom, pronašli i krijumčarenu akciznu robu – luksuzna žestoka alkoholna pića i cigarete.

Pomenuta krijumčarena pića i cigarete pronađeni su prilikom kontrole kontejnera kojim su iz Kine, preko luke Rijeka, dopremljeni mašine, alati, električni aparati, delovi za skele i drugi građevinski i elektromaterijal za uvoznika u Subotici.

Privremeno je zadržano 36 flaša luksuzno upakovanih, originalnih alkoholnih pića kineskog porekla, sa udelom alkohola između 49 odsto i 53 odsto koje zovu "Beli đavo", a cene se kreću od 50 dolara, pa naviše. Među prijavljenom robom pronađeno je i 200 paklica cigareta kineske robne marke "Huanghelou" u takođe luksuznoj ambalaži.

Kako je reč o nepoznatim robnim markama pića i cigareta i procena vrednosti će biti obavljena naknadno, a otkrivena akcizna roba će biti zadržana do okončanja prekršajnog postupka pokrenutog protiv odgovornih pred nadležnim sudom.

BONUS VIDEO:

Video: Carinicima za oko zapala šupljina u podu: Autobus pun putnika krijumčario 53kg marihuane

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA