≫ 

Ovo je Nišlija koji je pretučen nasmrt: Ferat stradao zbog harmonike

Kako saznajemo osumnjičeni i njegova žrtva su zajedno proveli veče u jednoj niškoj kafani. Ferat je svirkom na harmonici i pesmom zabavljao goste da bi oko ponoći odlučio da prekine sa muzikom

  • 20
Ferat Asanović

Foto: Telegraf/D.K

Nišlija A.S. (35) uhapšen je zbog sumnje da je 3. maja ove godine u Rentgenovoj ulici u Nišu surovo pretukao šezdesetosmogodišnjeg Ferata Asanovića koji je od zadobijenih povreda preminuo.

Kako saznajemo osumnjičeni i njegova žrtva su zajedno proveli veče u jednoj niškoj kafani. Ferat je svirkom na harmonici i pesmom zabavljao goste da bi oko ponoći odlučio da prekine sa muzikom. To se nije dopalo A.S. koji ga je nakon izlaska na ulicu napao i pretukao.

- Ferat je gostima svirao i pevao a A.S. mu je naručene pesme plaćao. Zajedno su pili i družili se da bi mu Ferat u jednom trenutku kazao da mu je dosta i da je sa zabavom gotovo. Oko ponoći su zajedno izašli iz kafane kada je, kako se sumnja, besan što ga je Ferat odbio, A.S. brutalno pretukao nesrećnog čoveka. Njegovo telo je oko 3.30 sati iza ponoći primetio jedan prolaznik i obavestio Hitnu pomoć. Harmonikaš je u besvesnom stanju odvezen u niški Univerzitetski klinički centar gde je ubrzo preminuo – navode naši sagovornici upoznati sa ovim slučajem.

Ferat je dugo godina živeo u niškom naselju Stočni Trg dok je poslednje dane proveo u prihvatilištu za socijalno ugrožene osobe. Njegove komšije ga pamte kao izuzetno dobrog i mirnog čoveka.

- Zajedno smo išli u školu, bio je mnogo dobar i pošten, čitavog života je svirao harmoniku. Zadnji put sam ga video kada je svirao na jednom venčanju, pozdravili smo se, bio je dobro raspoložen. Znam da je voleo da sa harmonikom ide po kafanama i da zabavlja goste – priča Ruta Ademović.

Kaže da se Ferat odavno odselio iz naselja Stočni Trg.

- Njegovi roditelji su ovde imali kuću ali su se iselili a on je kasnije živeo kao podstanar. Koliko znam, imao je jednog sina, mislim da živi u nekom selu ali ne znam tačno gde. Mnogo mi je žao kada sam čuo da je ubijen, jer je zaista bio fin i miran čovek – kaže ovaj Nišlija.

mesto ubistva Ferata Asanović

Foto: Telegraf/D.K

Dejan Alimanović, takođe meštanin Stočnog Trga, priča da je Ferat u poslednje vreme imao finansijskih problema.

- Žalio mi se da nema para da plaća kiriju, jer je živeo od onog što zaradi od svirke po kafanama i na venčanjima. Ponudio sam mu da mu nađem nešto jeftinije, ali se on više nije javio. On nije bio osoba koja bi se sa nekim sukobila, bio je dobar, nije umeo da se posvađa. Ne mogu da shvatim da je neko mogao takvog čoveka da ubije – kazao je Alimanović.

Miloš Đelić, direktor Centra za pružanje usluga socijalne zaštite gde je Ferat proveo poslednje dane, kaže da je obaveštenje o tragediji dobio od policije.

On je kod nas boravio mesec i po dana pre nemilog događaja. Bio je uvek veseo, znao je često da nas zabavi, voleo je da se druži. Čuli smo da je zadobio neke povrede i da je od njih preminuo, a šta se tačno desilo to ne znamo. Ističem da su naši korisnici slobodni, niko od njih nije lišen poslovne sposobnosti, imamo i jednog koji je zaposlen. Oni treba da dođu u prihvatilište do 22 sata ili da se jave da će biti odsutni. On se nije javio do tog termina, obavestili smo policiju i Centar za socijalni rad ali smo nažalost dobili informaciju da je preminuo – kazao je Đelić.

Po dolasku u prihvatilište, Ferat je govorio za medije o svojim planovima.

- Hvala gradu Nišu što nam je dao da jedemo da živimo i da spavamo. Ne bih imao gde, nisam imao pare za kiriju, spavao sam na ulici, bilo mi je hladno. Predao sam dokumentaciju za Starački dom da se trajno zbrinem – kazao je tada Ferat.

Kako saznajemo protiv A.S. je podneta krivična prijava za tešku telesnu povredu sa smrtnim ishodom za šta krivični zakon propisuje zatvorsku kaznu od dve do 12 godina. Sudija za prethodni postupak je A.S. odredio pritvor do 30 dana.

BONUS VIDEO:

Video: Saslušana maloletnica koja je nagovorila dečka da joj pobije porodicu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA