≫ 

Nova optužnica protiv bivšeg predsednika Opštine Palilula Aleksandra Jovičića

Optužnicom se Aleksandar Jovičić tereti dva krivična dela trgovina uticajem u saizvršilaštvu.

  • 0
Hapšenje, Predsednik opstine Palilula i funkcioner SNS Aleksandar Jovičić Foto: ATA Images

Više javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je danas Višem sudu u Beogradu na potvrđivanje preciziranu optužnicu okrivljenog Aleksandra Jovičića i još devet osoba.

Rešenjem Višeg suda u Beogradu od 12. maja 2022. godine optužnica od 29. decembra 2021. godine bila je vraćena tužilaštvu na dopunu. U najkraćem roku postupljeno je po nalogu suda i optužnica je danas ponovo podneta na odluku o potvrđivanju.

Kako "Telegarf.rs" saznaje, optužnicom se Aleksandar Jovičić, bivši predsednik opštine Palilula tereti dva krivična dela trgovina uticajem u saizvršilaštvu.

Jovičić je bio uhapšen 1. juna i u pritvoru je proveo dva meseca, nakon čega mu je određen kućni pritvor.

Nakon njegovo hapšenja, iz MUP-a je saopšteno da se Jovičić sumnjiči da je uticao na odgovorno lice za inspekcijske poslove na opštini Palilula Dražena Vujića da dalje utiče na građevinske inspektore da zloupotrebom položaja omoguće izgradnju objekata bez građevinske dozvole, kao i da je od investitora za navedene objekte potivpravno prisvojio 28,8 miliona dinara.

Svi se terete sa su zloupotrebama omogućili zaštitu od strane inspekcijskih organa GO Palilula od rušenja za njihove nelegalno izgrađene objekte.

Nakon što su u zapisnicima i rešenjima koje je donela građevinska inspekcija, uneli neistinite podatke u vezi sa objektima, prosledili su ih na ozakonjenje, suprotno Zakonu o ozakonjenju objekata, saopštio je MUP nakon hapšenja osumnjičenih.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA