≫ 

Poznato kada bi trebalo da budu gotovi toksikološki nalazi tela Mateja Periša

Time će se utvrditi da li i koje supstance su bile u njegovom organizmu

  • 0
Matej Periš, Ada Huja

Foto: Telegraf.rs, Google maps

Toksikološki nalazi Mateja Periša (26) čije je telo nađeno na Adi Huji u sredu oko 9.30 časova, prema nezvaničnim informacijama, trebalo bi da budu gotove za dve nedelje. 

- Radiće se na osnovu uzorka iz želuca i krvi, sve zavisi od toga iz čega je lakše. Otežavajuća okolnost je to što je njegovo telo skoro pet meseci bilo u vodi, pa je da, tako kažemo, u određenoj fazi raspadanja - rekao nam je sagovornik iz istrage ovog slučaja i dodao da će time biti utvrđeno da li su se i koje supstance nalazile u njegovom organizmu.

Ministarstvo unutrašnjih poslova zvanično je saopštilo da je DNK analizom tela koje je nađeno u sredu u Dunavu, na Adi Huji, hrvatski državljanin Matej Periš (26) čiji je nestanak prijavljen policiji u Beogradu 31. decembra prošle godine.

Prema preliminarnom nalazu obdukcije smrt je nastupila nenasilnim putem - utapanjem.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova od trenutka prijave nestanka hrvatskog državljanina intenzivno su tragali za njim i preduzimali sve mere i radnje kako bi ga pronašli i rasvetlili sve činjenice i okolnosti nestanka.

Telo su, podsetimo, ugledali mornari.

- Voda ga je odvukla tamo do stepenica, pa su ga izvukli - rekao nam je jedan od mornara, dodajući ocenu da je telo bilo zakačeno ispod mosta, te da ga je košava isterala napolje.

Beograd se oprostio od Mateja

Sanduk sa telom Mateja Periša iznet je juče iz Crkve svetog Ante u Beogradu.

U Splitu neće biti organizovan oproštaj od Mateja, a sahrana će biti organizovana u krugu porodice i prijatelja, rekao je ranije Matejev otac, Nenad Periš.

Sa cvećem u rukama Beograđani su čekali red da uđu u crkvu i odaju počast preminulom Splićaninu.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA