≫ 

Saznajemo: Vozač Zorana Babića se sam javio na izdržavanje kazne

Stanojević je, podsetimo, pravosnažno osuđen zbog nesreće u kojoj je 31. januara 2019.godine poginula Stanika Gligorijević (52) iz Debelice kod Knjaževca a pet osoba je teže i lakše povređeno

  • 2
Pokojna Stanika Gligorijević/ Foto: Telegraf, Privatna arhiva

Pokojna Stanika Gligorijević/ Foto: Telegraf, Privatna arhiva

Dejan Stanojević, vozač Zorana Babića koji je bio vršilac dužnosti direktora Koridora Srbije, sam se javio na izdržavanje kazne, saznaje Telegraf.rs.

Podsetimo, Drugi Osnovni sud u Beogradu izdao je naredbu policiji za dovođenje Dejana Stanojevića (38), vozača Koridrora Srbije koji je osuđen na četiri i po godine robije zbog teške nesreće na naplatnoj rampi u Doljevcu, na izdržavanje zatvorske kazne u KPZ Požarevac.

Foto: D.K., Dejan Stanojević

Foto: D.K., Dejan Stanojević

On se, kako smo naveli, sam predao u KPZ.

Stanojević je, podsetimo, pravosnažno osuđen zbog nesreće u kojoj je 31. januara 2019. godine poginula Stanika Gligorijević (52) iz Debelice kod Knjaževca, a pet osoba je teže i lakše povređeno.

Stanojević je još 22. aprila prošle godine u Osnovnom sudu u Nišu osuđen na tri godine i 10 meseci zatvora zbog teškog dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja ali je Apelacioni sud u Nišu 12. novembra 2021. godine presudu preinačio i kaznu povećao na četiri godine i šest meseci. Presuda je 23. decembra prošle godine upućena Osnovnom sudu u Nišu koji je, nakon pravosnažnosti i izvršnosti rešenja, 27. januara 2022. godine uputio nalog za izvršenje kazne zatvora Prvom osnovnom sudu u Beogradu.

Taj nalog je 11. februara, prosleđen Odeljenju za izvršenje krivičnih sankcija Drugog osnovnog suda u Beogradu na dalju nadležnost i postupanje budući da je adresa prebivališta osuđenog na teritoriji GO Rakovica. Stanojeviću je 21. februara 2022. godine prvi put naloženo da se 1. marta 2022. godine javi na izdržavanje kazne zatvora u KPZ Požarevac, ali je podneo molbu za odlaganje izvršenja kazne zatvora, istakavši da u porodici samo on radi i izdržava dvoje maloletne dece i nezaposlenu suprugu, da mu je potrebno vreme da materijalno obezbedi porodicu pre odlaska na izdržavanje kazne, kao i da ima zdravstvene probleme. Dana 13. maja 2022. godine Odeljenje za izvršenje krivičnih sankcija Drugog osnovnog suda u Beograd izdalo je naredbu za dovođenje osuđenog, radi izdržavanja predmetne kazne zatvora.

Video: Vučić: Ne posedujem snimak iz Doljevca, niti mi je iko tražio

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA