≫ 

Ponovo odloženo suđenje klanu Veljka Belivuka: Miljković rekao sudiji da otkazuje punomoćje advokatu

Advokat Ristović, branilac Veljka Belivuka, Marka Miljkovića i još nekih članova njihove kriminalne grupe podneo je molbu sudu da se odloži pripremno ročište kako bi advokati imali više vremena da se pripreme

  • 2

U Specijalnom sudu u Beogradu, po treći put, odloženo je pripremno ročište u procesu protiv organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, čiji se pripadnici potvrđenom optužnicom terete za pet ubistava, trgovinu drogom, nezakonito držanje i nošenje oružja, otmice i silovanje.

Sledeće suđenje klanu Velje Nevolje zakazano je za 13. i 14. jun.

Desetak marica u pratnji dzipova Žandermerije oko 13.40 stiglo je u zgradu Specijalnog suda u Beogradu.

- Bilo je procesnih pretpostavki za održavanje suđenja, međutim optuženi Miljković je tražio reč i rekao da otkazuje punomoćje advokatu, te je suđenje odloženo - rekla je advokatica Vesna Golubović.

U zgradu Specijalnog suda stigli su optuženi koji se brane sa slobode Vojislav Ðorđević, Vladimir Dimitrijević i Slađana Sekulić sa svojim sdvokatima.

Takođe, došao je advokat Nikola Ristović zajedno sa kolegom Milošem Malidzanom, kao i advokati Marko Janković, Dalibor Katančević i ostali...

Advokat Ristović, branilac Veljka Belivuka, Marka Miljkovića i još nekih članova njihove kriminalne grupe podneo je molbu sudu da se odloži pripremno ročište kako bi advokati imali više vremena da se pripreme.

Pripremno ročište odlagano je već dva puta, prvi put zbog zahteva za izuzeća postupajućih sudija i tužilaca, a drugi put krajem aprila zbog izostanka advokata Dejana Lazarevića, koji je bio angažovan kao branilac Belivuka, Miljkovića i drugih optuženih.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lord

    24. maj 2022 | 16:30

    Naravno da se odlaze,i opet ce,i opet...

  • Miroo

    24. maj 2022 | 19:50

    Provereno pravilo sa omiljenim kriminalcima pravosuđa. Odloži, zaturi,ponovi , i niz drugih radnji do one poslednje zastarilo. Pored tolikih reformi pravosuđa ne napraviše sprovodljiv zakon o trajanju suđenja. Ja ne vidim razlog odgađanja koji put. Postaviti advokata po službenoj dužnosti završite posao.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA