"Pala" narko grupa u Jagodini: Napravili "profi" laboratoriju za drogu u kući, pa je držali u" štek" stanu

Uhapšeni G. M. (49), K. M. (47), N. Ž. (38), D. S. (25) i J. S. (38) iz Jagodine

  • 0

Zajedničkom akcijom, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Policijske uprave u Jagodini i Uprave kriminalističke policije, otkrili su improvizovanu laboratoriju za proizvodnju marihuane u veštačkim uslovima, zaplenili oko 500 biljaka kanabisa i uhapsili pet osoba, osumnjičenih za krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Uhapšeni G. M. (49), K. M. (47), N. Ž. (38), D. S. (25) i J. S. (38) iz Jagodine sumnjiče se da su, kao članovi kriminalne grupe, uzgajali kanabis, proizvodili marihuanu, a potom je prodavali. Policija je u kući koju koriste osumnjičeni i u kojoj je zatečen N. Ž, na spratu, u potpuno opremljenoj laboratoriji pronašla saksije sa stabljikama, kao i suvu materiju za koju se sumnja da je marihuana.

Takođe, u stanu G. M. pronađeno je gotovo 2,2 kilograma zelene materije nalik na marihuanu, a u stanu D. S. manja količina ove materije i amfetamina, kao i digitalna vagica za precizno merenje sa tragovima narkotika, dok je u stanu

osumnjičene J. S. pronađeno oko 67,7 grama materije za koju se sumnja da je marihuana.

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Jagodini, osumnjičenjima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni tužiocu Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin je čestitao pripadnicima policije na još jednoj uspešnoj akciji otkrivanja ilegalne laboratorije za proizvodnju marihuane i hapšenju članova grupe koji su se bavili proizvodnjom i prodajom narkotika.

S obzirom na to da je organizator ove grupe i ranije osuđivan, ministar Vulin traži od Ministarstva pravde da pooštri kaznenu politiku prema višestrukim povratnicima u vršenju krivičnih dela.

„Pozivam pravosudne organe da pooštre kaznenu politiku i ne dozvole da kriminalci koji su više puta krivično osuđivani kaznu služe u kućnom pritvoru pod elektronskim nadzorom. Ovo je primer da takve ljude nanogica neće sprečiti da iz svoje kuće organizuju bilo kakvu kriminalnu delatnost, pa i proizvodnju i prodaju droge na ulici. Zahvaljujući predanom i posvećenom radu policija je pronašla još jednu ilegalnu laboratoriju za uzgoj marihuane i sklonila pet kriminalaca sa ulice. Kriminalcima i dilerima droge je mesto u zatvoru a ne u kućnom pritvoru iz kog mogu da nastave da organizuju svoj "posao" i da truju našu decu. Svaka zaplena droge je velika pobeda za nas, ali pobeda je i kada i jednog kriminalca sklonimo sa ulice. Zato tražim od Ministarstva pravde da strožije kažnjavaju višestruke povratnike u vršenju krivičnih dela i time učine našu zemlju bezbednijom i sugurnijom", izjavio je ministar Vulin.

BONUS VIDEO:

Video: Otkrivena laboratorija za uzgoj marihuane kod Uba

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA