≫ 

Saznajemo: Nemac osumnjičen da je izazvao tešku saobraćajku na "Pančevcu" ne sme da napušta Srbiju

Njemu je danas određeno zadržavanje u trajanju do 48 časova

  • 11
Saobraćajna nesreća, Pancevački most

Foto: MUP Srbije, Telegraf.rs

Državljaninu Nemačke S. K, vozaču BMW-a koji je učestvovao u stravičnom udesu na Pančevačkom mostu pre dva dana, sud je odredio meru zabrane napuštanja boravišta, odnosno Republike Srbije.

S. K. je osumnjičen za saobraćajnu nesreću na "Pančevcu" u kojoj su poginule dve osobe, Dobrinka J. (77) i Trivun J. (77), bračni par.

Nemački državljanin je, inače, zaposlen u Srbiji, a kako saznajemo, ovde ima posao do 2023. godine.

Podsetimo, njemu je danas određeno zadržavanje u trajanju do 48 časova, zbog postojanja osnova sumnje da je učinio krivično delo Teška dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja iz čl. 297 Krivičnog zakonika.

Dežurni zamenik javnog tužioca prisustvovao je uviđaju saobraćajne nezgode i naložio je da se, pored alkotestiranja na licu mesta kojim je kod osumnjičenog utvrđeno 0,0 promila alkohola, od njega uzme krv na analizu kako bi se preciznije utvrdilo prisustvo alkohola u organizmu, kao i da se pribave video zapisi sa kamera, da se uradi vanredni tehnički pregled oba vozila, da se uzmu izjave očevidaca i da se izvrši obdukcija tela nastradalih.

Osumnjičeni S. K. je saslušan u prostorijama tužilaštva u prisustvu izabranog branioca i tom prilikom je izneo svoju odbranu. Nakon saslušanja, tužilaštvo je Prvom osnovnom sudu u Beogradu podnelo predlog da se prema S. K. odredi pritvor u trajanju od 30 dana, jer postoje okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva, budući da je osumnjičeni strani državljanin.

Video: Stravičan prizor nakon nesreće na Pančevačkom mostu: Vozila smrskana, dvoje poginulo

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dejan

    25. maj 2022 | 18:56

    Ja koliko sam razumeo, kamion je prešao iz desne saobraćajne trake u levu u kojoj se kretao BMW, kretali su se u istom smeru... Zadnja leva strana kamiona je udarila u prednju desnu stranu BMWa. Pa sve i da se 120km/h kretao, a vrv. nije, to znači da on nije prouzrokovalo nesreću, osim ako nije bio alkoholisan. Uvek se gleda ko je započeo lanac događaja. Neko će reći, druže izbacio je kamion preko mosta... Imajte u vidu da je to Zastavica, taj BMW je zamalo teži od tog kamiončića... Kamiončić se kretao vrv. sporo, BMW malo brže i to je razlog ovakvoj nesreći, pa i sama konfiguracija, način na koji ga je udario u slično... Da nije bio most, vrv. bi oboje preživeli, možda i bez povreda. Al naše pravosuđe je užas... U saobraćajnim nesrećama se traži krivac na obe strane, da bi država više zaradila, a kod pljačka i lopovluka, pa i kod ubistava se to rešava na drugačiji način... Sve je ludorija...

  • Dragan

    25. maj 2022 | 18:43

    Ipak je on njih oduvao sa mosta, jadni ljudi.

  • As

    25. maj 2022 | 18:56

    Nemac je direktor jedne poznate firme u Pancevu. Poznat po divljanju po gradu sa automobilom.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA