Ovako se u tužilaštvu branio vozač BMW-a smrti: Iz samo jednog razloga sud mu odredio pritvor

Takođe saznajemo, da prilikom saslušanja, nije ni negirao, ni priznao delo, nego je opisao kako se dogodila saobraćajna nesreća

  • 22
Pančevački most saobraćaj udes nesreća sudar automobili Fičer Foto: Telegraf.rs, MUP Srbije

Državljanin Nemačke S. K, vozač BMW-a koji je učestvovao u stravičnom udesu na Pančevačkom mostu pre dva dana, prilikom kojeg su poginuli bračni par Dobrinka J. (77) i Trivun J. (77), kako nezvanično saznajemo, izneo je odbranu u kojoj je opisao kako je došlo do nesreće.

- On nije ni priznao, ni negirao da je kriv za nesreću - rečeno je za Telegraf.rs.

U svojoj odbrani on je opisao kako se sve dogodilo: "Išao sam u pravcu Bulevara despota Stefana, kada je kamion ispred mene prešao u levu traku i tada sam udario u njega... Nisam pio, niti koristio narkotike".

Trenutno se, kako se navodi, veštače pojedine kamere koje su iz daleka snimile nesreću i istražuje se da li će one moći da utvrde detalje nesreće. 

- Trenutno se pregledaju pojedini snimci koji bi trebalo da utvrde da li je vozač BMW-a, državljanin Nemačke, zaista kriv za saobraćajnu nesreću - rekli su nam nezvanično. 

Osim kamera, veštače se i vozila, njegov BMW i kamion "zastava" u kojem su bili poginuli. Dok se ne završi veštačenje neće se znati da li i kojom brzinom su se kretala oba vozila.

Sud mu je odredio meru zabrane napuštanja boravišta, odnosno Republike Srbije.

- Sud mu je oduzeo pasoš i ličnu kartu. Inače, on je ovde zaposlen u jednoj firmi i ima ugovor do 2023. godine - rečeno je juče za naš portal.

S. K. je osumnjičen za saobraćajnu nesreću na "Pančevcu" u kojoj su poginule dve osobe, Dobrinka J. (77) i Trivun J. (77), bračni par. Tom prilikom, kamion se zaneo i izletelo u desnu stranu, prednjom stranom vozila je u udarilo u zaštitnu metalnu ogradu i probilo je nakon čega se otkinula kabina kamiona, a ostatak vozila se prevrnuo. Tada su tela Trivuna Jevtića i Dobrinke Jevtić ispala iz kamiona, njegovo je završilo na zemljanoj površini ispod mosta, a njeno u reci Dunav.

Podsetimo, njemu je juče određeno zadržavanje u trajanju do 48 časova, zbog postojanja osnova sumnje da je učinio krivično delo Teška dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja iz čl. 297 Krivičnog zakonika.

Dežurni zamenik javnog tužioca prisustvovao je uviđaju saobraćajne nezgode i naložio je da se, pored alkotestiranja na licu mesta kojim je kod osumnjičenog utvrđeno 0,0 promila alkohola, od njega uzme krv na analizu kako bi se preciznije utvrdilo prisustvo alkohola u organizmu, kao i da se pribave video zapisi sa kamera, da se uradi vanredni tehnički pregled oba vozila, da se uzmu izjave očevidaca i da se izvrši obdukcija tela nastradalih.

Nakon saslušanja, tužilaštvo je Prvom osnovnom sudu u Beogradu podnelo predlog da se prema S. K. odredi pritvor u trajanju od 30 dana, jer postoje okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva, budući da je osumnjičeni strani državljanin.

BONUS VIDEO:

Video: Snimak stravičnog sudara na Mirijevskom vencu: Auto potpuno uništen, ima povređenih

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kiki

    26. maj 2022 | 10:09

    Sve i da ti je presekao traku nebi bilo toliko štete i mrtvih,da si išao 50na sat..

  • Mrki

    26. maj 2022 | 10:01

    Ja ne razumem u čemu je njegova krivica, ako je vozio pravo, a kamion mu isekao put?

  • Danilo

    26. maj 2022 | 10:39

    Suština je samo u tome kojom se brzinom kretao, mada, sudeći po starosnoj dobi nažalost nastradalog vozača kamiona velika je verovatnoća da je naglo presekao put BMW-u, što se i po slikama može pretpostaviti... BMW je najveći udarac primio upravo sa prednje desne strane. Niko nije išao na to da ljudi stradaju, tragedija za porodicu pokojnih ali i za preživelog vozača. Ja lično nebih unapred nikoga osuđivao, neka istraga utvrdi a organi neka kažnjavaju ako postoji razlog za to!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA