≫ 

Izazvao nesreću kod Uroševca, petoro poginulo kada je prešao u suprotnu traku: Dobio 8 godina zatvora

Na prvom ročištu održanom 5. oktobra 2021. godine osuđenik se izjasnio da nije kriv

  • 0
Saobraćajna nesreća noć razlupana kola policija

Foto: Shutterstock

Osnovni sud u Uroševcu izrekao je osuđujuću presudu od osam godina zatvora, optuženom Ertonu Muslijuu (Musliu) zbog optužbi da je izazvao nesreću juna 2021. godine na Košarama u Uroševcu, gde je život izgubilo pet ljudi, piše Gazeta Express.

Presudu optuženom Musljijuu objavio je u petak sudija tog predmeta Kadrije Goga-Ljubištani (Lubishtani), prenosi Zakletva za pravdu.

Sudija Goga-Ljubištani saopštila je da protiv ove presude stranke imaju pravo žalbe Apelacionom sudu, u roku od 15 dana od dana prijema presude u pisanoj formi.

Inače, Musljiju se izjasnio da nije kriv na prvom ročištu održanom 5. oktobra 2021. godine.

Prema navodima optužnice, 06. juna 2021. godine oko 15.37 časova, na magistralnom putu Uroševac – Štimlje, tačno u selu Košare u opštini Uroševac, okrivljeni je upravljao vozilom marke „Audi A8“, kada je stigao ispred preduzeća "LS Keramika".

Navodi se da je zbog neprilagođene brzine kretanja uslovima puta u naselju, kao i zbog nepoštovanja saobraćajnih pravila, preticao u punoj liniji i prešao na levu kolovoznu traku, a potom je prednjim delom svog vozila udario u levu stranu vozila marke „Golf 2“, koje se kretalo iz suprotnog smera Štimlje – Uroševac.

U optužnici se navodi da su u ovoj nesreći na licu mesta poginuli N. R, DŽ. (Xh) R, S. R. i maloletni J. R, dok je I. R. kasnije preminuo na Klinici u Prištini. Takođe, navodi se da je L. H. zadobio teške telesne povrede, a I. H. lakše.

Na osnovu ovoga je Erton Musljiu optužen da je počinio krivično delo „Ugrožavanje javnog saobraćaja“, za koje je zaprećena kazna zatvora od tri do 12 godina.

Inače, od 6. juna do 25. septembra 2021. Musljiu je bio u pritvoru, a od 25. septembra do 25. oktobra bio mu je određen kućni pritvor.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA