≫ 

Prva izjava Nenada Periša posle rezultata obdukcije: "Moj Matej je odneo tajnu u grob"

"Ne znam šta se dogodilo u "Gotiku", ne znam zbog čega je uzeo narkotike, zašto je izašao i trčao"

  • 23
Nenad Matej Periš Foto: Privatna arhiva

Nakon što je Više javno tužilaštvo objavilo rezultate toksikoloških analiza tela Mateja Periša koji su pokazali prisustvo toksičnih koncentracija amfetamina u krvi i organima, uz prisustvo etil alkohola, takođe, u uzorku kose je identifikovan kokain i benzoilekgonin u tragovima, njegov otac Nenad Periš dao je potresnu izjavu za Telegraf.rs.

- Žao mi je što kamere nisu radile, a Matej je tajnu odneo u grob. Ne znam šta se dogodilo u "Gotiku", ne znam zbog čega je uzeo narkotike, zašto je izašao i trčao. Mislim da je bio nesrećan slučaj. On je bio sportista... Verujem tužilaštvu i svima vam hvala - rekao je Nenad Periš.

Otac nastradalog mladića nije dobio toksikološki nalaz, a o svemu je obavešten iz medija.

- Nemam razlog da ne verujem Višem javnom tužilaštvu u Beogradu. Svi su časno i pošteno radili posao. Nalaz mi još nije stigao - dodao je Periš.

Podsetimo, Više javno tužilaštvo u Beogradu utvrdilo je da nema osnova sumnje da je smrt hrvatskog državljanina Mateja Periša (27) posledica izvršenja krivičnog dela, imajući u vidu sve okolnosti od njegovog nestanka u noći 30 i 31. decembra 2021. godine, izvršene provere, do pronalaska njegovog tela, 18. maja u reci Dunav, kod Ade Huje.

Telo je zatečeno u fazi odmaklih postmortalnih promena.

Okolnosti koje su prethodile nestanku Mateja Periša, izjava lica koja su pre nestanka bila u njegovom društvu, uz izvršene provere i obdukcioni nalaz ne ukazuju da je njegova smrt povezana sa bilo kojim vidom nasilja. Naime, obdukcijom koju je po nalogu Višeg javnog tužilštva u Beogradu obavio Institut za sudsku medicinu konstatovano je da na telu Mateja Periša nema povreda kostiju glave, vrata, trupa ni udova.

Istovremeno, rezultati toksikoloških analiza su pokazali prisustvo toksičnih koncentracija amfetamina u krvi i organima, uz prisustvo etil alkohola. Takođe, u uzorku kose je identifikovan kokain i benzoilekgonin u tragovima.

Komisijsko veštačenje obavila su tri veštaka, lekara specijalista sudske medicine.

Podsećamo da su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije su od trenutka prijave nestanka Periša intenzivno tragali za njim i preduzimali sve mere i radnje u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Beogradu, kako bi pronašli Mateja Periša i rasvetlili sve činjenice i okolnosti njegovog nestanka. Na pronalasku Mateja Periša bili su angažovani pripadnici Policijske uprave za grad Beograd, Ronilačke jedinice Žandarmerije, Uprave kriminalističke policije, Policijske ispostave za bezbednost na rekama, kao i sve policijske stanice na teritoriji grada Beograda.

Video: Periš: Danas odlazim sa svojim sinom kući, biću bolji čovek

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Saučešće

    21. jun 2022 | 17:37

    Gospodine znaju njegovi drugovi. Moj pokojni brat od ujaka 21 god. bio je sportista nosilac crnog pojasa u karateu, naivna dobrica, pa je pre desetak godina zavrsio za jednu noc izbacen ispred hitne pomoci iz kola i tosikolog je konstatovao prisustvo droge.Od straha od tog nepoznatog drustva sve se zavrsilo kao da se predoziro sam i to prvi put.To drustvance se ne zna koje je ni danas i tajna je otisla sa njim.Matejevo drustvo je tu i zna se ko su.Vama svaka čast na hrabrosti stabilan ste i odmeren čovek i otac

  • Komsinica Cica

    21. jun 2022 | 17:32

    Nemojte ljudi negativno komentarisati, ne stajte ovom divnom ocu i porodici na muku. Jedan mladi zivot je ugasen, necije dete. Nedsj Boze nikom.

  • Nenad

    21. jun 2022 | 18:50

    Nadam se da je Matej nasao mir a porodici od srca porucujem: svi smo ovu nesrecu, ovde u Srbiji, doziveli kao gubitak sopstvenog deteta. Ostali ste nam u srcima i Vas sin i Vi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA