Masovno hapšenje za pranje para u Srbiji: Krali po dobro razrađenom sistemu, u "ekipi" bio i policajac

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu

  • 1
Akcija Armagedon MUP hapšenje Printskrin: MUP

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, uhapsili su pet osoba zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivično delo pranje novca.

Uhapšeni su S. D. (53) i G. Ć. (47), odgovorno lice jedne ugostiteljske radnje, obojica iz Alibunara, M. M. (38), policijski službenik PS Alibunar, J. B. (57), odgovorno lice PD „Unitrgovina“ iz okoline Kovačice, i Z. H. (48), zaposlen u tom preduzeću.

Sumnja se da je G. Ć., tokom 2018. godine, od S. D. pozajmio 30.000 evra, uz mesečnu kamatu od pet odsto, a potom u dogovoru s njim, kako bi mu vratio dug, na ime ugostiteljske radnje u kojoj je bio zaposlen, podigao namenski kredit od 59.160 evra, "za energetsku efikasnost", kod Garancijskog fonda AP Vojvodine. G. Ć. se tereti da je tako dobijen novac u dinarskoj protivvrednosti, po nalogu S.D., prebacio na račun PD "Unitrgovina", dok je novac knjigovodstveno proknjižen kao avans.

Sumnja se da J. B. iz blagajne podizao novac iz dnevnih pazara i predavao ga na ruke S. D. i M. M., da bi potom, kako bi prikrio izvršenje krivičnog dela, naložio Z. H. da sačini lažne fakture o navodno isporučenom građevinskom materijalu. Pretresom stana i drugih prostorija koje koristi M. M. pronađena je municija različitog kalibra, pa će protiv njega biti podneta i krivična prijava zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

BONUS VIDEO:

Video: U velikoj akciji policije uhapšeno 28 osoba

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mihajlo

    24. jun 2022 | 15:30

    Pa da, hapse buraniju po selima, a BG i NS se ne dira...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA