≫ 

Težak udes kod Malčanske petlje: Dvojica povređena, vozači se optužuju

Do udesa je došlo kada se vozilo "opel astra" niških registratskih tablica kojim je upravljao Lepoja Ilić (71) sudarila sa kamionom takođe niških registracija

  • 0

Dvojica muškarca povređena su jutros oko 8 sati u saobraćajnoj nesreći Niš- Svrljig kod Malčanske petlje.

Do udesa je došlo kada se vozilo "opel astra" niških registratskih tablica kojim je upravljao Lepoja Ilić (71) sudarila sa kamionom takođe niških registracija.

Aca Šegović vlasnik firme čiji je kamion učestvovao u udesu kaže da mu je vozač objasnio da je do sudara došlo krivicom vozača "opel astre".

- Moje vozilo je tek krenulo iz skladišta robe i išlo je ka Nišu. Kako mi je rekao moj vozač koji me je odmah pozvao on se kretao svojom stranom kolovoza. Kada je video da mu u susret dolazi vozilo koje je išlo njegovom trakom, skrenuo je skroz ulevo da bi izbegao sudar. Institivno je reagovao i spasio život i sebi i drugima. Kako mi je objasnio imao je utisak da čovek koji je išao na njega nije gledao na put. Oba vozila su skroz uništena. Moj vozač je izašao kroz prozor- kaže Šegović.

Međutim, Lepoja Ilić, vozač "opel astre" tvrdi da je nesreću izazvao kamiondžija.

- Išao sam iz pravca Niša kad mi se pred autom iznenada pojavio kamion. Nije mi jasno zašto je prešao na moju stranu kolovoza. To je vidljivo evo ovde, lepo se vidi ko se gde nalazi. Iskusan sam vozač, prešao sam 400, 50.000 kilometara širom Evrope i nikada nisam imao udes. Sreća je, sudbina, šta god, da niko nije poginuo s obzirom da od vozila nije ostalo ništa. Sa mnom je vozilu bio moj prijatelj Dragoslav Radivojević (71), brinem za njega, Hitna pomoć ga je odvezla - kazao je Ilić. 

U Niškom zavodu za hitnu medicinsku pomoć rečeno je da su zbrinuli dva pacijenta i da su uz asistenciju intevenisale njihove dve ekipe. U Niškom kliničkom centru rečeno je da je na lečenju zadržan muškarac (71) i da se stepen njegovih povreda utvrđuje.

Policija i dalje obavlja uviđaj, a saobraćaj na ovoj deonici je zaustavljen.

BONUS VIDEO:

Video: Snimak sa mesta saobraćajke kod Čačka: Četiri mladića sleteli u reku Kamenicu i nastradali

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA