≫ 

Mladiću uhapšenom na Gazimestanu pritvor do 30 dana: Osumnjičen za "raspirivanje mržnje i netrpeljivosti"

Po istom osnovu, navodnog ugrožavanja pravnog poretka i širenja mržnje, policija je na punktu Jarinje, u sredu uhapsila i ispitivala više sati Branka Antića, predsednika organizacije "Srpska solidarnost"

  • 14
Nikola nedeljković. Gazimestan, hapšenje

Foto: RTS

Nikoli Nedeljkoviću, uhapšenom na Gazimestanu pre dva dana, na Vidovdan, određen je pritvor od 30 dana, prenela je RTS-u njegova braniteljka Jovana Filipović.

Uhapšenog 20-godišnjaka iz Beograda terete da je navodno uzvikivao "Ubij, ubij Šiptara", i to na osnovu izjave svedoka - policajca koji ga je priveo u završnici obeležavanja Vidovdana na Gazimestanu, piše RTS.

Iz policije su u saopštenju, u danu kada su ga uhapsili, naveli da je Nedeljković osumnjičen za "raspirivanje mržnje i netrpeljivosti".

Advokatica Jovana Filipović najavila je žalbu u zakonskom roku, tvrdeći da nema dokaza za pritvaranje. Nikola Nedeljković biće u zatvoru u Kosovskoj Mitrovici.

Filipovićeva je navela da su u palatu pravde u Prištini stigli i roditelji uhapšenog Nikole, nadajući se da će biti oslobođen.

Policija više sati ispitivala Branka Antića

Po istom osnovu, navodnog ugrožavanja pravnog poretka i širenja mržnje, policija je na punktu Jarinje, u sredu uhapsila i ispitivala više sati Branka Antića, predsednika organizacije "Srpska solidarnost".

Ispitivali su ga u stanici policije u južnom delu Mitrovice, da bi ga potom oslobodili.

Stavljali su mu na teret "rušenje pravnog poretka", jer je pevao srpske pesme, čime je navodno "širio mržnju".

Video: Kosovska policija tukla i hapsila ljude zbog srpske zastave na Gazimestanu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vuk sa kosara

    30. jun 2022 | 19:21

    Ali zato albanci sa kosara masovno zidaju zgrade sirom gradova srbije i to bez problema . Tako nam i treba kada smo postali cips od ljudi

  • Xxc

    30. jun 2022 | 20:08

    Svake godine ista priča. Neki policajac u civilu. Ko je taj?

  • Srbija

    30. jun 2022 | 22:20

    Odmah pustite momka

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA