Bivšem potpredsedniku Opštine Čukarica potvrđena presuda zbog prevare golmana Vladimira Stojkovića

Sud je nakon održane sednice odbio kao neosnovane sve žalbe i potvrdio prvostepenu presudu Višeg suda u Beogradu

  • 0
Uroš Janković, Vladimir Stojković Foto: Youtube/Demokratska stranka Srbije, Nikola Tomić

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio nekadašnjeg potpredsednika opštine Čukarica Uroša Jankovića na kaznu zatvora od dve godine zbog prevare golmana Vladimira Stojkovića u vezi sa prodajom placeva na toj opštini.

Sud je nakon održane sednice odbio kao neosnovane sve žalbe i potvrdio prvostepenu presudu Višeg suda u Beogradu, kojom je Jankoviću pored kazne zatvora izrečena i novčana kazna od dva miliona dinara.

Takođe mu je oduzeta protivpravna imovinska korist pribavljena krivičnim delom od 4.551.471 dinara, objavljeno je na sajtu Apelacionog suda.

Jankoviću je potvrđen i oslobađući deo prvostepene presude kojim je oslobođen optuzbi da je izvršio krivično delo udruživanje radi vrsenja krivičnih dela.

Janković od početka negirao prevaru.

Stojković je u nekoliko navrata svedočio pred Specijalnim sudom, a na suđenju u junu 2019. godine rekao je da ga Janković nije prevario, te da se ne pridružuje krivičnom gonjenju, niti ističe odštetni zahtev prema njemu.

Za prevaru golmana u vezi sa spornom prodajom placeva na opštini Čukarica na osnovu priznanja krivice i sporazuma sa tužilaštvom za organizovani kriminal ranije su osuđeni samozvani advokat Vladimir Ðurković i fudbalski menadžer Miroslav Stefanović.

Ðurković je dobio 19 meseci zatvora i novčanu kaznu od milion dinara zbog krivičnih dela "udruživanje radi vršenja krivičnih dela" i "prevara u produženom trajanju", a Stefanović godinu dana kućnog zatvora zbog krivičnog dela "prevara".

Inače, tri parcele nisu sporne i njih je Stojković otkupio od pravih vlasnika preko osumnjičenih, što nije bio nezakonit posao.

Stojković, koji ima status oštećenog u ovom procesu, na suđenju u junu 2019. rekao da ga Janković nije prevario, već drugi optuženi koji su već priznali krivicu.

Takođe se nije prudružio krivičnom gonjenju i nije istakao odštetni zahtev prema Jankoviću.

Sudsko veće međutim nije poklonilo veru novom iskazu golmana, već prvom datom ranije, koji nije išao u prilog Jankoviću.

Tokom postupka pregledan je snimak iz restorana u kojem su 7. novembra 2016. Janković, Ðurković i Stefanović susreli sa Stojkovićem.

Na snimku se vidi da Janković ne uzima koverat od Stojkovića, dok druga dvojica to čine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA