≫ 

Uhapšeno 8 članova kriminalne grupe u Mitrovici i Prištini: Jedan poznat sa poternice

Uhapšeni su: A. P. (23), K. K. (24), F. C. (19), A. M. (27), G. I. (24), D. R. (18), E. C. (29) i L. B. (22), svi albanske nacionalnosti

  • 0
Kosovska policija

Foto: Marko Jovanović

Višednevnu akciju hapšenja zbog sumnje na organizovani kriminal, sprovela je Kosovska policija u južnom delu Mitrovice i Prištini.

Uhapšeno je ukupno osam osoba, kojima se na teret stavlja više krivičnih dela: "učešće ili organizovanje kriminalne grupe","stvaranje opšte opasnosti", "podmetanje požara" i "prinuda", prenosi Kossev.

Zbog sumnje da su kao članovi kriminalne grupe počinili više krivičnih dela uhapšeni su: A. P. (23), K. K. (24), F. C. (19), A. M. (27), G. I. (24), D. R. (18), E. C. (29) i L. B. (22), svi albanske nacionalnosti.

Kosovska policija, kako se u saopštenju navodi, sumnja da su uhapšeni najpre "molotovljevim koktelom" izazvali požar u jednom lokalu u Prištini pričinivši materijalnu štetu, te da su dva dana kasnije u blizini istog lokala bacili ručnu bombu koja je oštetila tri parkirana automobila.

Kriminalna grupa se tereti i za dva dela počinjena u južnom delu Mitrovice, kada su bačene ručne bombe od kojih prva nije eksplodirala, a druga je pričinila materijalnu štetu.

Policija je operativnim radnjama koje su trajale od 20. juna do 3. jula pored hapšenja osam osoba, kao materijalni dokaz zaplenila i osam mobilnih telefona, automobil, 6,7 grama marihuane i druge dokaze koji nisu precizirani u saopštenju.

Uhapšenima je prvobitno bila određena mera zadržavanja koja je potom odlukom tužioca produžena na 30 dana.

Jedna od uhapšenih osoba, prethodno se već nalazila na poternici, navodi KP.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA